Donald Trump bepereli Hillary Clintont

Donald Trump volt elnök beperli Hillary Clintont és számtalan más demokrata politikust és tisztviselőt, amiért hamis információkat terjesztettek arról, hogy összejátszott Oroszországgal 2016-ban. 

A 108 oldalas keresetben Trump részletezi az elnökválasztási kampánya megbuktatására irányuló összeesküvés mélységét, és a különleges ügyész megállapításait felhasználva azonosítja a hazugságok mögött álló kitervelőket, akik szerint ő valamilyen módon együttműködött a Kremllel – írja a Federalist.

A panaszban megnevezettek között szerepel Christopher Steele, a lebukott Steele-dosszié szerzője; néhány hamis forrása, köztük Igor Danchencko; a Demokratikus Nemzeti Bizottság; Clinton korábbi kampányügyvédje, Michael Sussmann, akit az FBI-nak való hazudozás miatt vád alá helyeztek; Sussmann egykori ügyvédtársa és a demokraták ügynöke, Marc Elias; a Fusion GPS, amelyet Clinton kampánya bérelt fel, hogy információkat gyűjtsön Trumpról; James Comey volt FBI-igazgató; Joe Biden elnök nemzetbiztonsági tanácsadója, Jake Sullivan; Kevin Clinesmith, aki bűnösnek vallotta magát a Carter Page utáni kémkedéshez használt FISA-parancs meghamisításában; és még sokan mások.

Mint John Durham különleges ügyész az összeesküvés vizsgálatában feltárta, Clinton kampánya szervezte meg a Spygate-csalást, hogy aláássa Trump elnökválasztási kampányát.

Egy nyilvánvalóan hamis narratívát használva, amelyet a propagandasajtó gyorsan átvett és még mindig terjeszt, a Clinton által felbérelt emberek titokban szerzett információkat használtak fel, hogy meggyőzzék az Obama-kormányzatot, hogy kémkedjen Trump és segítői után.

„Egyetlen, öncélú célon dolgoztak együtt: Donald J. Trump lejáratásán. Valóban, messzemenő összeesküvésük célja az volt, hogy megbénítsák Trump elnöki kampányát egy olyan botrány kitalálásával, amelyet arra használnának, hogy alaptalan szövetségi vizsgálatot indítsanak, és lángra lobbantsák a média őrületét” – áll a panaszban.

Ezek az akciók – részletezi Trump panasza – nemcsak hihetetlenül törvénytelenek voltak időnként, hanem egyenesen botrányosak.

„Az alperesek összehangoltan cselekedve rosszindulatúan összeesküdtek, hogy hamis narratívát szőjenek arról, hogy republikánus ellenfelük, Donald J. Trump összejátszik egy ellenséges külföldi szuverenitással. A cselszövésük érdekében tett lépések – bizonyítékok meghamisítása, a bűnüldöző szervek megtévesztése és a rendkívül érzékeny adatforrásokhoz való hozzáférés kihasználása – olyan felháborító, felforgató és gyújtó erejűek, hogy még a Watergate eseményei is elhalványulnak hozzájuk képest” – áll a panaszban.

Trump panasza azt is megjegyzi, hogy „az alperesek cselekedeteinek következményei nem korlátozódtak a nyilvános lejáratásra” és az ügyvédi díjakra, hanem a kormány „értékes időt, erőforrásokat és az adófizetők dollárjait” pazarolta. Ennek eredményeként Trump több mint 72 millió dollár kártérítést követel.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Donald Trump megint üzent Orbán Viktornak

Az Egyesült Államok 45. elnöke március 15. alkalmából támogatásáról biztosította a magyar kormányfőt a közelgő választások kapcsán.