Netanjahu: „Katasztrófa, ha megújul az iráni atomalku”

Benjámin Netanjahu volt izraeli miniszterelnök vasárnap figyelmeztetett Joe Biden elnöknek az iráni atomalku felújítására irányuló erőfeszítései ellen, „katasztrofálisnak” és „rendkívül veszélyes fejleménynek” nevezve az alkut.

„Katasztrofális fejlemény lenne – márpedig gondosan megválogatom a szavaimat -, hogy egy terrorista, gonosz rezsim, amelyet egy őrült ideológia éltet, amely halált kiált Amerikára és Izraelre, amely le akarja igázni az egész muszlim világot, amely mindenki mást veszélyes hitetlennek tekint, akiket le kell igázni vagy meg kell ölni – hogy az ajatollahok nukleáris fegyverekkel rendelkezzenek, az a legveszélyesebb fejlemény a világon, amit csak el tudunk képzelni. Ez az alku pontosan oda vezet” – mondta Netanjahu a Fox News „Life, Liberty & Levin” című műsorában a Newsmax beszámolója szerint.

„A megállapodás nem akadályozza meg Iránt abban, hogy atomfegyverhez jusson” – folytatta. „Kikövezi az utat az atomfegyverek megszerzéséhez, ráadásul több százmilliárd dollárt is ad Iránnak. Egy nukleáris arzenál és több százmilliárd dollár, hogy terrort és agressziót terjesszenek. Ez őrültség.”

Az interjú ide kattintva tekinthető meg.

Irán az Irakban található „cionista bázisok” elleni támadással fenyegetőzik

A Forradalmi Gárda fenyegetőzése napokkal az észak-iraki Erbíl városa elleni iráni rakétatámadás után történt.