Új tudományos óvodákat nyitott Izraelben a Lockheed Martin

Kedden az észak-izraeli Beit She’an városában három új MadaKids óvodát nyitottak meg, amelyek célja, hogy az izraeli gyerekek természettudományos oldalát inspirálja – írja a The Jerusalem Post.

A tudományos óvodákat a Lockheed Martin globális biztonsági és űrkutatási vállalat indította útjára az izraeli oktatási minisztériummal, valamint Beit She’an önkormányzatával és zsidó közösségi szervezetekkel partnerségben.

A MadaKids projekt 2015-ös indulása óta a Lockheed Martin hét MadaKids tudományos óvodát hozott létre Beersebában, Kiryat Malachiban és Jeruzsálemben.

Az új Beit She’an-i óvodák az elsők, amelyek Észak-Izraelben találhatók.

A három átadott óvoda közül az egyik most először a hároméves gyermekek nevelésére fog összpontosítani, még fiatalabbakra, mint a MadaKids program többi óvodája.

„Az új tudományos óvodák hatalmas üzenetet küldenek gyermekeinknek”

– mondta Jifat Sasha-Biton oktatási miniszter az avatáson.

„Ezek az óvodák részei annak a koncepciónak, amelynek középpontjában az áll, hogy a gyermekeket már fiatal korban megismertessük a tudomány és a technológia világával, az óvodán belüli természetes környezetük részeként”

– mondta a miniszter asszony.

„A MadaKids óvodák inspirálják és nevelik a gyerekeket, miközben a tudósok, technológusok, mérnökök és matematikusok következő generációjává válnak”

– mondta Stephanie C. Hill, a Lockheed Martin ügyvezető alelnöke.

„A vállalat elismerését fejezi ki az izraeli kormánynak azon erőfeszítéseiért, hogy dinamikus tanulási környezetet teremtsen a gyermekek számára, és üdvözölje őket a tudományos felfedezések világában”

– mondta.

Az asszonyok, akik kezükkel és szívükkel építették fel Izraelt

Az államalapítás időszakában a nőknek meghatározó szerepük volt az izraeli politikában csakúgy, mint a nyilvánosságban és az akadémiai tudományok terén.