Öt biológiai férfi, aki az év nője lett az elmúlt évben

Az USA Today magazin „az év női ” közé választotta Rachel Levine transz miniszterhelyettest „inspiráló munkásságáért”. 

Az egészségügyi és emberi erőforrások miniszterhelyettese, Rachel Levine, aki biológiailag férfi, bekerült a USA Today 2021-es „Az év nője” számába – írja a Daily Wire.

A USA Today a következő jellemzőkkel sorolta fel, hogy miként történt a kiválasztás:

„Az USA TODAY Év Női országszerte nap mint nap vezetnek és inspirálnak, előmozdítják és harcolnak az egyenlőségért, másoknak helyet adnak, ahol segítséget kereshetnek és reményt találhatnak. Erős és rugalmas nők, akik a változás és a bátorság bajnokai, gyakran csendben, de erőteljes eredményekkel. És gyakran saját kihívásaik ellenére.”

Levine-ről az USA Today megjegyezte: „A 64 éves Levine, aki gyermekorvosként végzett, tavaly márciusban lett az ország legmagasabb rangú, nyíltan transznemű tisztviselője, amikor a szenátus megerősítette őt egészségügyi miniszterhelyettesi pozíciójában.”

Levine-t korábban „az első női négycsillagos tábornokként” is elismerték, aki az Egyesült Államok közegészségügyi szolgálatának megbízott testületében szolgált.

Amint arra Declan Leary az American Conservative-tól rámutatott: „Vicces tény: Levine admirális most már a második olyan amerikai négycsillagos (Mark Milley tábornokhoz csatlakozva), aki 1975-ben a massachusettsi Belmont Hill School fiú focicsapatában játszott”.

Obianuju Ekeocha on Twitter: „So the toughest woman in sports, the most courageous, the highest earning women, history-making 4-star admirals and now the most exceptional women are actually…XY chromosed and some of them have actually sired children.Here 🥂 🍾 is to breaking all those glass ceilings. 😒 pic.twitter.com/yVRjV2ogBX / Twitter”

So the toughest woman in sports, the most courageous, the highest earning women, history-making 4-star admirals and now the most exceptional women are actually…XY chromosed and some of them have actually sired children.Here 🥂 🍾 is to breaking all those glass ceilings. 😒 pic.twitter.com/yVRjV2ogBX

A Golden Globe „legjobb színésznője”

A 79. Golden Globe-díjkiosztón Michaela Jaé ‘Mj’ Rodriguez kapta a ‘Legjobb színésznő’ televíziós drámában kitüntetést”.

„Rodriguez férfinak született, és most azt állítja magáról, hogy nő”. Rodriguez a díjat Blanca, egy ápolónő karakterének eljátszásáért kapta a ‘Pose’ című LMBT drámai sorozatban. Az NBC News beszámolója szerint ez volt az első alkalom, hogy transznemű színész Golden Globe-ot nyert”.

Rodriguez háláját fejezte ki a díjért, elmondta reméli, hogy a díj bebizonyítja, hogy egy „fiatal fekete latin lány Newarkból, New Jersey-ből” is lehet sikeres.

Új-Zéland „az év sportolója”

Tavaly októberben az új-zélandi Otago Egyetem Laurel Hubbard transznemű súlyemelőt „Az év női sportolójának” választotta annak ellenére, hogy biológiailag férfi”.

A Jeopardy! kvízjáték „Minden idők legtöbbet nyerő nője”

Amy Schneider lett idén januárban a valaha volt legjobban kereső versenyző, aki magát nőként azonosítja, bár biológiailag férfi. Schneidert körbeünnepelte az amerikai média, mint aki átütötte a „kvíz üvegplafont.”

The New York Times on Twitter: „Amy Schneider has become the first woman in the history of „Jeopardy!” to surpass $1 million in winnings during regular-season play. https://t.co/NpiB2l51Cr / Twitter”

Amy Schneider has become the first woman in the history of „Jeopardy!” to surpass $1 million in winnings during regular-season play. https://t.co/NpiB2l51Cr

Nevada „Miss USA”-ja

Júniusban „egy magát nőnek valló biológiai férfit, Kataluna Enriquezt vasárnap Miss Nevada USA-vá koronázták, ezzel ő lett az első transznemű – és az első biológiailag férfi – versenyző, aki elnyerte a koronát”.

Enriquez, aki márciusban történelmet írt, miután megkoronázták Miss Silver State USA-nak – ez volt az első alkalom, hogy egy transznemű személy nyerte meg ezt a szépségversenyt -, a koronát a Las Vegas-i South Point Hotel & Casino-ban megrendezett éves szépségversenyen kaparintotta meg.

Márciusban azt mondta egy helyi Las Vegas-i hírcsatornának, hogy a Miss Silver State USA győzelem a „nőiesség ünnepe” volt, annak ellenére, hogy Enriquez biológiailag férfi.

Borítókép: Flickr

Nemtelen ideológiák — Hogyan váltak a progresszív elméletek a hivatalos amerikai állásponttá?

Névmásokat és szexualitásokat ünnepel az amerikai Külügyminisztérium, gender stratégiát ad ki a Fehér Ház. A tegnap még kinevetett progresszív ideológiák mára az amerikai kormányzat hivatalos álláspontjává váltak. Hajdú Tímea véleménycikke.