Nyilvánosságra hozták a Moszad igazgatójának és családjának a személyes iratait

Egy anonim Telegram-csatorna, amely lehetséges, hogy iráni elemekhez kötődik, kedden közzé tett egy videót David Barnea Moszad-igazgató fényképeivel és személyes dokumentumaival – számolt be a héber Walla hírportálra hivatkozva az Ujkelet.live

A videóban azt állítják, hogy ezek Barnea 2014-ben megkezdett, folyamatos hírszerzési megfigyelésének eredményei. A Telegram-csatorna egyik bejegyzése héberül kijelenti, hogy ez „ajándék Purimra” Barneának.

A videót egy kedd este létrehozott csatornán tették közzé, amit mindössze 30 ember követ. A videónak több változata is megjelent héber, arab és angol felirattal a csatornán.

A videó személyes képeket tartalmaz Barneáról – általa rendelt repülőjegyek, az ő és családtagjainak adóügyi okmányai, valamint egy műholdfotó az állítólagos családi házáról az ország középső részén lévő egyik városban.

A dokumentumok hitelessége nem ismert, de a videó szerint hamarosan további anyagok is megjelennek.

Nem világos, hogy Barnea telefonját vagy számítógépét törték-e fel, de a videóban megjelent anyagok erre utalhatnak, állítja a Walla.

Az sem világos, hogy ki áll a Telegram-csatorna mögött, de fennáll annak a lehetősége, hogy ez egy idegen hírszerző szervezet tudatos művelete, amelynek célja, hogy megszégyenítse Barneát és üzenjen neki.

A Miniszterelnöki Hivatal a Moszad nevében közölte: ,,A szóban forgó anyagok régiek, és nem a Moszad vezetőjének telefonjáról származnak.”

Egy nő beperelte a CIA-t és a Moszadot a saját meggyilkolása miatt

A szóban forgó nő a jelek szerint eléggé életben volt ahhoz, hogy megjelenjen a bíróság előtt.