A New York Times elismerte, hogy valódi volt a Hunter-laptop sztori

Szórakoztok velünk? – tette fel a kérdést a New York Post, akik miután először lehozták a történetet a Twitter és a Facebook letiltotta őket, majd a CIA munkatársai „orosz dezinformációnak” bélyegezték a cikkeik tartalmát. 

Először is, a New York Times több mint egy évvel később úgy dönt, hogy Hunter Biden üzleti problémái megérnek egy cikket. Aztán a cikk mélyén, mellékesen megjegyzi, hogy Hunter laptopja legitim – írja a Post.

„A nyomozást ismerő személyek szerint az ügyészek megvizsgálták a Biden, Archer és mások között Burisma és más külföldi üzleti tevékenységekről szóló e-maileket” – írja a Times.

„Ezeket az e-maileket a The New York Times szerezte meg egy olyan fájlokból álló gyorsítótárból, amely a jelek szerint egy olyan laptopról származik, amelyet Biden egy delaware-i javítóműhelyben hagyott ott. Az e-mailt és a többi, a cache-ben lévő e-mailt olyan emberek hitelesítették, akik ismerik azokat és a nyomozást.”

Hitelesítették!!! Ne is mondd! – írja felháborodottan a New York Post.

2020 októberében a Times kétségbe vonta, hogy volt egy találkozó Joe Biden és a Burisma egyik tisztviselője között, annak az ukrán gázszolgáltató cégnek, amelynek Hunter igazgatósági tagja volt. „Egy Biden-kampány szóvivője azt mondta, hogy Biden hivatalos napirendjében nem szerepel a két férfi találkozója” – írta a Times, tökéletes gyorsíróként viselkedve.

A Times szerda este közzétett legújabb jelentésében mégis azt írta, hogy a találkozó valószínűleg megtörtént. Biden részt vett a szóban forgó vacsorán.

A 2020-as elnökválasztási verseny hevében a Times nem hagyta ki az alkalmat, hogy kétségbe vonja a laptopot, mondván, hogy az információ „állítólagos”, és idézett egy levelet korábbi demokrata tisztségviselőktől, akik azt állították – bizonyítékok nélkül -, hogy orosz dezinformációról van szó. Még 2021 szeptemberében a Times egy hírben „megalapozatlannak” nevezte a laptop-sztorit.

Hunter üzlettársa, Tony Bobulinski a The Post beszámolói után azonnal jelentkezett, és megerősítette, hogy a nevével ellátott e-mailek legitimek. Bidenék még csak nem is tagadták, hogy ez igaz! Csak hárítottak, a média segítségével, mondván, hogy ez egy piszkos trükk, vagy hogy ez nem egy sztori. A sajtó többnyire egyszerűen figyelmen kívül hagyta a dolgot.

Most azonban több mint egy évvel a választás után, miközben Joe Biden támogatottsága történelmi mélységekben van, már el lehet ismerni, hogy a Hunter Biden botrány nem orosz dezinformáció volt, hanem tényalapú riport.

A botrányról és a média szerepéről bővebben:

Elferdített valóság — Hogyan temette el az amerikai média a Biden család kínos ügyeit?

A 2020-as választás előtt az amerikai média és a Big Tech eltemette a Biden család ügyleteiről szóló híreket, arra hivatkozva, hogy azok egy „orosz dezinformációs kampány részei”. Csakhogy kiderült: a hírek igazak voltak. Hajdú Tímea publicisztikája.