Vannak palesztinok, akik „furcsán” ünneplik az orosz inváziót

Egy palesztin esküvőn előadott dal felszólította Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy fokozza az Ukrajna elleni támadásokat, Kínát pedig, hogy támadja meg Tajvant.

Az énekes dalában arra kérte Putyint, hogy száműzze az ukránokat Palesztinába, hogy a palesztinok ukrán nőket vegyenek feleségül, illetve, hogy Kínának meg kell támadnia Tajvant, hogy „betörjük az amerikaiak orrát”, akik izraeli repülőgépeket gyártanak.

Mohammed Arani és Suhaib Al-Jamma’ini énekesek fellépéséről készült videó március 4-én került fel palesztin weboldalakra. A washingtoni székhelyű Memri Közel-Keleti Kutatóintézet által bemutatott dalszöveg nem tűnik rögtönzöttnek, könnyed magyar fordításban a következő:

 „Keményítsd meg a szívedet, ó, Putyin! Fokozd támadásaid. Száműzd őket Palesztinába, hogy feleségül vehessük az ukrán nőket.

„Kínának is azt mondjuk: támadd meg Tajvant! Kínának is azt mondjuk: Miért nem támadod meg Tajvant? Így betörjük az amerikaiak orrát, akik [izraeli] repülőgépeket gyártanak. Keményítsd meg a szívedet, ó Putyin. Fokozd támadásaid, száműzd őket Palesztinába, hogy feleségül vehessük az ukrán nőket.”

MEMRI on Twitter: „Song Performed at a Palestinian Wedding Goads Putin to Increase Attacks, Banish Ukrainians so Palestinians Can Marry Ukrainian Women; Encourages China to Invade Taiwan „to Smash the Nose of the Americans” #Palestinians #Russia #Ukraine pic.twitter.com/4ZtCg78G3X / Twitter”

Song Performed at a Palestinian Wedding Goads Putin to Increase Attacks, Banish Ukrainians so Palestinians Can Marry Ukrainian Women; Encourages China to Invade Taiwan „to Smash the Nose of the Americans” #Palestinians #Russia #Ukraine pic.twitter.com/4ZtCg78G3X

Nem, a palesztinok nem olyanok, mint az ukránok

Az ukránok soha nem próbálták meg az oroszokat a Fekete-tengerbe szorítani, és az ukrán alkotmány sem tartalmaz olyan záradékot, amely szerint Oroszországnak nincs létjogosultsága.