Szexuális zaklatással vádolják Éric Zemmourt

Nyolc nő vádolta meg Éric Zemmourt, a francia elnökválasztás elnökjelöltjét szexuális visszaéléssel – írja a JTA.

A nők a Mediapart baloldali hírcsatornának kamerák előtt beszéltek Zemmourról, néhányan azt állították, hogy akaratuk ellenére fogdosta és csókolgatta őket. A megkérdezettek közül heten már tavaly előálltak vádjaikkal; egy nyolcadik nő is csatlakozott a Mediapart által a héten sugárzott leleplező riporthoz.

A Zemmour elleni vádak, amelyek közül a legújabbak 2019-ből származnak, televíziós kommentátori munkájáig nyúlnak vissza.

Zemmour tagadta az ellene felhozott vádakat.

„Nem nyilatkozom a magánéletemről”

– mondta decemberben a France 2 tévécsatornának.

„Ezeknek a nőknek nincs bizonyítékuk; amit állítanak, az hamis. Az ő szavuk az enyémmel szemben”.

Az egyik nő azt állította, hogy Zemmour egy lift falához szorította őt, felemelte a karját, és a nyelvét a szájába dugta 2015-ben, amikor még újságíró volt.

Egy másik azt mondta, hogy egyszer megkérte őt, hogy jöjjön be az irodájába, hogy segítsen neki megoldani egy számítógépes problémát, majd munka közben a kezét fel-alá járatta a hátán, úgy, hogy a nő kényelmetlenül érezte magát.

A Mediapart nem közölte, hogy a vallomásokat jelentették-e a rendőrségnek.

Zemmourt háromszor ítélték el kisebbségek elleni gyűlöletkeltésért, többek között azért, mert 2019-ben azt mondta, hogy Franciaországban a legtöbb drogdíler afrikai vagy arab.

Éric Zemmour: A zéró bevándorlás lesz politikánk egyértelmű célja

A történelem folyásának megváltoztatására és Franciaország visszahódítására szólította fel híveit vasárnap Éric Zemmour.