Éric Zemmour: A zéró bevándorlás lesz politikánk egyértelmű célja

A történelem folyásának megváltoztatására és Franciaország visszahódítására szólította fel híveit vasárnap Éric Zemmour jobboldali publicista, független elnökjelölt első kampánynagygyűlésén a Párizshoz közeli Villepinte-ben.

„Csaknem 15 ezren vagytok ma itt! 15 ezer francia, aki szembe megy a politikai korrektséggel, a szélsőbaloldal fenyegetéseivel és a média gyűlöletével” – kezdte beszédét a 63 éves újságíró a nemzeti zászlókat lengető tömeg előtt, amely folyamatosan azt kiabálta, hogy „Zemmourt-t elnöknek!”.

A független jelölt választási programja a bevándorlás és az iszlám vallás teljes elutasítására épül, miután szerinte mindkettő fenyegetés a francia népre, amely ezer éve itt van, és továbbra is otthon akarja magát érezni.

„Mi itthon vagyunk! Mi itthon vagyunk!” – válaszolta skandálva a tömeg a Villepinte-i kiállítócsarnokban.

„Azt állítják rólam, hogy fasiszta, rasszista, nőgyűlölő vagyok” – mondta Zemmour, akit korábban kétszer elítélték rasszista gyűlöletkeltés miatt. „A politikai ellenfeleim a politikai halálomat kívánják. Az újságírók a társadalmi halálomra játszanak, és a dzsihadisták egyszerűen a halálomat akarják” – fogalmazott, visszautasítva a vádakat, azt állítva, hogy ő az egyetlen, aki szabadon gondolkodik, szabadon beszél, szabadon vitázik, szabadon mondja ki az igazságot a valóságról, miközben mások arról álmodnak, hogy betiltják a nagygyűlését és elítélnék.

Sztárként ünnepelték Zemmourt : 

Le candidat Éric Zemmour réunit des milliers de partisans, plus de 2 000 opposants à Paris

Lors de son premier meeting de campagne, dimanche, Éric Zemmour a réuni plusieurs milliers de partisans au Parc des expositions de Villepinte. Quelques 13 00…

A nagygyűlés kezdete előtt jelentette be Zemmour környezete, hogy az elnökjelölt Reconquete! (Visszahódítás!) néven alapítja meg a pártját. A kampányának szlogenje pedig a Napóleonnak tulajdonított „Olyan nincs, hogy lehetetlen” idézet lesz.

 „A visszahódítás megkezdődött. A gazdaságunk, a biztonságunk, az identitásunk, a szuverenitásunk, a hazánk visszahódítása” – hangsúlyozta a jelölt. „A zéró bevándorlás lesz politikánk egyértelmű célja” – jelentette ki.

Elmondta, hogy ha elnöknek választják, minden illegális bevándorlót és külföldi bűnözőt azonnali hatállyal kiutasít az országból, a kettős állampolgárságú bűnözőket megfosztja francia állampolgárságuktól, a bevándorlással kapcsolatos kérdésekről pedig népszavazást ír ki. Egyszerűsítené a közigazgatást, egy a kutatásért, energiáért és a külkereskedelemért felelős ipari minisztérium létrehozásával, valamint kivezetné Franciaországot a NATO katonai parancsnokságából.

A helyszíni tudósítások szerint Zemmour nagygyűlésén a tömeg egy része többször is rátámadt a helyszínről tudósító újságírókra és az SOS Racisme (SOS Rasszizmus) nevű szervezet békésen tüntető aktivistáira. A BFM hírtévé, a Brut és a Huffington Post felvételei szerint székeket dobáltak a tudósítók és a tüntetők felé, mielőtt a szervezők által megbízott biztonsági szolgálat emberei kimenekítették a megtámadott embereket.

Korábban Párizsban a rendőrség szerint 2200-an, a szervezők szerint 10 ezren tüntette Éric Zemmour elnökjelöltsége ellen.

Eric Zemmour az internetre kedden feltöltött videóban jelentette be hivatalosan, hogy elindul a 2022-es francia elnökválasztáson.

A Le Figaro című konzervatív napilap volt újságírója és a CNews hírcsatorna vitaműsorainak állandó meghívottja, aki két évtizede közismert médiaszemélyiség hazájában, valójában már hónapokkal ezelőtt megkezdte kampányát, amelynek egyik fő témája Renaud Camus író elmélete a „nagy lakosságcseréről”, amely szerint a muzulmán bevándorlók lassanként kiszorítják az őslakosokat Európából.

Az elnökválasztás első fordulóját április 10-én, a másodikat április 24-én rendezik.

Borítókép: MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

„Tisztességes ember nem akarhatja, hogy országa felismerhetetlenné váljon”

Ed West, brit író, újságíró Megyeri A. Jonatánnak beszélt a demográfiai hanyatlásáról, kicserélődő európai népességről és a wokeness-ről.