NHS: Anglia egyetlen gender-klinikája nem biztonságos a gyerekek számára

Az angol egészségügyi hatóság kiadta egy vizsgálat eredményét, ami megállapította, hogy Anglia egyetlen, a transz-identitású fiatalok számára létrehozott genderre szakosodott klinikája „nem biztonságos és hosszú távon nem életképes lehetőség” a gyermekek és fiatal betegek számára.

A bejelentők azt állították, hogy a Tavistock and Portman NHS Foundation Trust által működtetett intézmény, amelyet Anglia egyetlen, a transzneműként azonosított gyermekek és fiatal betegek számára létrehozott gender klinikájának tartanak, az NHS tipikus biztonsági és klinikai normáin kívül működött – írja a Post Millennial.

Dr. Hilary Cass nyugalmazott gyermekorvos az NHS England megbízásából vizsgálta meg a Tavistock klinika szóban forgó szolgáltatásait, amely már 10 éves gyerekeket küldött kísérleti hormonkezelésre.

A Gyermekgyógyászati és Gyermekegészségügyi Királyi Kollégium korábbi elnöke szerdán közzétett időközi jelentésében arra a következtetésre jutott, hogy új szolgáltatási modellre van szükség – olyanra, amely „alapvetően különbözik” a jelenlegitől.

Megállapította, hogy a fiatal transznemű betegek kezelése kikerülte a „szokásos minőségi ellenőrzéseket”.

„Mivel a szakszolgálat gyorsan és szervesen fejlődött az igényekre reagálva, a klinikai megközelítést és a szolgáltatás általános kialakítását nem vetették alá a szokásos minőségellenőrzések némelyikének, amelyeket általában akkor alkalmaznak, amikor új vagy innovatív kezeléseket vezetnek be”

– olvasható az NHS felülvizsgálatában.

A Cass-jelentés felszólított arra is, hogy szüntessék meg a klinika jelenlegi monopóliumát a nemi diszfóriában szenvedő, nemet váltani kívánó fiatal betegek kezelése terén.

A The Times beszámolója szerint Cass azt javasolta, hogy a kezeléseket osszák szét az ország regionális központjaiba, hogy csökkentsék a Tavistock klinikára nehezedő terheket, amelyet mostanra túlterhel a szorongó tinédzser lányok beutalásainak megugrása, és hogy a válsághelyzetben lévő betegeket az egészségügyi szakemberek szélesebb köre lássa el gyorsabban.

A jelentésben arra figyelmeztettek, hogy a kiszolgáltatott gyermekeket és tinédzsereket az átmenet felé vezető útra küldik, mielőtt a szakértők felmérhetnék a nemi zavar okát.

„A baloldaliság lecserélte az igazi vallást” — Will Witt a Neokohnnak

A politikai kommentátor a Neokohnnak elmondta mit gondol indul-e Donald Trump a következő választáson, és miért vonz egyre több amerikait a baloldal. Hajdú Tímea interjúja.