Sábátra tették a versenyszámát, visszalépett az izraeli sportoló

Mégis történelmet írt, ő lett az első izraeli, aki részt vett a téli paralimpiai játékokon, amikor befejezte a női óriásszlalomot – írja a JNS.

Egy izraeli ortodox paralimpikon visszalépett a női szlalomtól a pekingi téli paralimpián, miután a versenyt sábátra tették át.

A 20 éves Sheina Vaspi az első izraeli parasportoló, aki részt vesz a téli paralimpián, és úgy volt, hogy pénteken, majd vasárnap is síel.

A Yanqingban emelkedő hőmérséklet miatt azonban a női szlalomot felcserélték a férfiak versenyével, és szombatra tették át. A szombati nap a tervek szerint jelentősen melegebb lesz, mint a vasárnapi, és mivel a női paraalpin síelők jóval kevesebben vannak, mint férfi társaik, ezért került sor az átütemezésre.

Így Vaspi, aki haszid családban nevelkedett, és még sábátkor sem edz, visszalépett a versenytől.

„Nem sokkal azelőtt hallottunk erről, hogy hivatalosan is bejelentették volna, megpróbáltunk szólni, levelet írtunk, meg minden”

– mondta.

„De amint megértettük, hogy ez egy technikai kérdés volt, hogy a sportolók a legjobb körülmények között versenyezhessenek, megértettük a helyzetet.”

Ennek ellenére Vaspi pénteken történelmet írt, ő lett az első izraeli, aki a téli paralimpián versenyzett.

Izraeli színekben írt történelmet egy magyar síelő Pekingben

Szőllős Barnabásé lett a legjobb eredmény, amelyet izraeli vagy magyar alpesi síző valaha is elért a téli olimpiák történetében – írja a Kibic.