Izraeli színekben írt történelmet egy magyar síelő Pekingben

Szőllős Barnabásé lett a legjobb eredmény, amelyet izraeli vagy magyar alpesi síző valaha is elért a téli olimpiák történetében – írja a Kibic.

A magyar származású, de izraeli színekben versenyző Szőllős Barnabás a hatodik helyen végzett alpesi kombinációban a pekingi téli olimpián. Ez az eddigi legjobb eredmény, amelyet magyar alpesi síző valaha is elért az olimpián.

Korábban Miklós Edit lett 7. Szocsiban lesiklásban. Ez az eredmény egyben Izrael téli olimpiai történetének legjobb helyezése, eddig csak a Galit Hajat, Szergej Szakhnovszkij jégtánckettős ért el hasonlót a 2002-es, Salt Lake Cityben rendezett játékokon.

Az alpesi kombináció egy gyors és egy technikai számot foglal magában, egy lesiklófutam után egy szlalomot is teljesíteniük kell a versenyzőknek. Szőllős a lesiklásban holtversenyben a 11. helyen végzett, a szlalomot viszont a második helyen zárta. Az összetett eredménye a hatodik helyre volt elég.

„Nagy megtiszteltetés itt lenni és Izraelt képviselni”

– nyilatkozta a 23 éves síelő a Haaretznek. Szőllős Barnabás köszönetet mondott édesapjának, aki edzőként segíti, valamint minden izraelinek, aki a felkelt reggel, hogy megnézze a versenyét és szurkoljon neki.

Magyar testvérpár képviseli Izraelt a pekingi téli olimpián

Szőllős Noa és testvére Barnabás a téli olimpia alpesisí-versenyein indulnak majd izraeli színekben – írja a Kibic.