Magyar testvérpár képviseli Izraelt a pekingi téli olimpián

Szőllős Noa és testvére Barnabás a téli olimpia alpesisí-versenyein indulnak majd izraeli színekben – írja a Kibic.

A Szőllős család azután döntött úgy, hogy Noa, Barnabás és Benjámin izraeliként folytatják a versenyzést, hogy 2017-ben a Magyar Síszövetség egy vitatott orvosi igazolás miatt két évre eltiltotta a gyerekeket. Azért esett a választás Izraelre, mert az édesapa, Szőllős Péter magyar-izraeli kettős állampolgár, korábban izraeliként versenyzett, és edzőként, valamint szövetségi kapitányként is ott dolgozott évekig.

Szőllősék álma már akkor az volt, hogy részt vehessenek a 2022-es téli olimpián. Az álom most teljesülni látszik, mivel az Izraeli Olimpiai Bizottság döntése szerint Noa és Barnabás is a jövő héten Pekingbe induló izraeli csapat tagja lett.

A két testvérrel fog tartani édesapjuk, aki az edzőjük is egyben. A Szőllős család az ausztriai Murauban lakik, Noa és Barnabás ott készültek fel az olimpiára. Decemberben az i24NEWS csatornának is onnan adtak interjút, akkor még úgy tűnt, hogy a harmadik testvér, Benjámin is olimpiai résztvevő lehet. Az interjúban Noa arról beszélt, hogy szeretne a legjobb 30 között végezni az olimpia óriás-műlesikló versenyén.

A XXIV. téli olimpiai játékokat 2022. február 4. és február 20. között rendezik a kínai Pekingben.

A Kibic eredeti teljes cikke itt olvasható.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Vallás a jégpályán: ortodox korcsolyázó képviseli Izraelt a pekingi olimpián

Hailey Kops amerikai és ortodox. Ő az egyik, aki képviseli Izraelt a 2022-es pekingi téli olimpián.