Trump: Az a baj Putyinnal, hogy túl nagy az egója

Donald Trump csütörtök este a Fox News „Hannity” című műsorában azt mondta, hogy az ukrajnai orosz invázió „valóban az emberiség elleni bűncselekmény”, amelynek „véget kell vetni” – írja az Axios.

„Az a baj Putyinnal, hogy túl nagy az egója”

– mondta Trump a Fox News műsorvezetőjének, Sean Hannitynek.

„Ha most véget vet a háborúnak, az nagy veszteségnek fog tűnni számára, még akkor is, ha egy kis plusz területet elfoglal … Jól kijöttem ezekkel az emberekkel. Jól kijöttem velük, viszont ez nem jelenti azt, hogy jó emberek”

– folytatta Trump.

„Nem jelent mást, mint azt, hogy megértettem őket, és talán ők is megértettek engem. Talán még jobban megértettek engem, ez rendben van, mert tudták, hogy nagy büntetés járt volna azért, amit tettek”

– tette hozzá Trump, aki fenntartotta, hogy az invázió soha nem történt volna meg, ha még mindig ő lenne az elnök.

Trump: Megfenyegettem Putyint, ha megtámadja Ukrajnát, akkor lecsapunk Moszkvára

Trump szerint Putyin azért nem szállta meg Ukrajnát, amíg ő volt az elnök, mert „tudta, hogy nem teheti”.

Hannity felemlegette a műsorban ugyanakkor, hogy a múlt hónapban Trumpot sokan bírálták, amiért „zseniálisnak” és „okosnak” nevezte Putyin döntését, hogy függetlenként ismerte el a két kelet-ukrajnai szakadár „köztársaságot”.

Trump hangsúlyozta, hogy a megjegyzéseit az invázió előtt tette.

„Most sok minden változik, ha megnézzük, úgy tűnik, ez már nem ugyanaz a Putyin, akivel nekem dolgom volt”

– válaszolta.

John Bolton, Trump egykori nemzetbiztonsági tanácsadója a Newsmaxnak adott interjújában e hónap elején azt mondta, hogy nem felel meg a valóságnak az, hogy Trump „elrettentette volna az oroszokat”, és hogy „szinte minden esetben” Trump panaszkodott arra, hogy az Egyesült Államok „túl kemény” Oroszországgal szemben.

Bolton szerint volt főnöke „könnyebbé” tette Vlagyimir Putyin orosz elnök számára, hogy megszállja Ukrajnát azzal, hogy a 2020-as választások alatt összeesküvés-elméleteket terjesztett a demokratákról és Hunter Biden ukrajnai haszonszerzéséről.

Ukrajna veszélyes szerencsejátéka: Amerikára tettek

„Egy ütközőállam egy olyan távoli hatalomra tette fel a jövőjét, amely egyszerűen csak eszközként tekintett rá, hogy bosszantsa erős szomszédját”.