Ha nők irányítanának, nem lennének háborúk – állítja Sheryl Sandberg

A Meta (korábban Facebook) operatív igazgatója szerint „nincs két olyan ország, amelyet ha nők vezetnek, valaha is háborúzna egymással”.

Sheryl Sandberg, a Facebook és az Instagram anyavállalata, a Meta operatív igazgatója (COO) az ukrajnai orosz invázióra reflektáltak – számolt be a Hill.

Sandberg azt is elmondta, hogy szerinte ha a világ felét nők irányítanák, az „biztonságosabb” és „sokkal virágzóbb” lenne – írja a CNBC.

Sandberg azt állította, hogy a COVID-19 járvány kitörésekor számos olyan ország, amelyet nők vezettek, sokkal jobban járt, mint a férfiak által vezetett országok.

Megjegyezte ugyanakkor, hogy a világjárvány jelentős visszalépésekkel járt a nemek közötti egyenlőség és a nők munkaerő-piaci szerepvállalása szempontjából.

A CNBC szerint „teljes válságban van a nemek közötti egyenlőség” – mondta Sandberg, hozzátéve, hogy a nők szerepe a munkaerőpiacon „világszerte zuhanórepülésben van”.

„A COVID három és fél évtizednyi előrelépést törölt el a nők számára” – mondta Sandberg, utalva a nők munkaerő-piaci részvételének 33 éves mélypontjára.

Sandberg a CNBC-vel beszélgetve azt is megemlítette, hogy szerinte a közösségi média „rossz a diktátoroknak”. „Ezért tiltott le minket [Vlagyimir] Putyin”.

„Amikor [a Facebook és az Instagram] leáll Oroszországban, az emberek elveszítik a képességüket, hogy ténylegesen megértsék, mi történik” – mondta Sandberg.

„Harcolnunk kell a hozzáférésért [és] biztosítanunk kell, hogy a közösségi média létezzen, hogy az emberek a világ minden tájáról kapjanak információkat, és hogy ezek az információk érvényesek és valósak legyenek” – mondta.

Fotó: Flickr

Romboló mítoszok, avagy a feminizmus vége?

Egyre kevesebben támogatják a feminista mozgalmat, amely pont azokat veszítheti el, akikért elvileg küzd: a nőket.