Átverték a Tinder-csalót

Simon Levievet és barátnőjét megkereste egy nő az Instagramon, és azt ajánlotta nekik, hogy segít neki újra regisztrálni a csaló korábban letiltott profilját a közösségi oldalon — írja a TMZ.

A nő azt állította, hogy az Instagram és a Facebook anyacégénél, Mark Zuckerberg technológiai cégénél, a Metánál dolgozik.

A hitelesség érdekében a hölgy még Facetime-on is kapcsolatba lépett a Tinder-csalóval, hogy azt a látszatot keltse, amint éppen a Meta forgalmas irodájából jelentkezik.

Az állítólagos Meta alkalmazott két részletben 6664 dollár tiszteletdíjat kért az izraeli szélhámostól és barátnőjétől az ellenőrzött státusz visszaszerzéséért, valamint azt, hogy törölje a hamis fiókokat a neve alatt, amiket a letiltása után hozott létre kényszerűségből.

A Tinder-csaló ki is fizette a pénzt, a menedzsere azonban utólag gyanút fogott, és megkereste a Meta csapatának egy tényleges tagját, aki elmondta, hogy ők nem számítanak fel díjat az ellenőrzésekért. Addigra azonban Leviev már teljesen letörölte magát az internetről — beleértve a hamis Instagram fiókja eltávolítását is … hagyva, hogy a csalók elsétáljanak a pénzével.

Simon állítólag számtalan nőtől csalt ki több mint 10 millió dollárt a Tinderen keresztül… és miután megkapta, amit akart, elküldte őket. Azóta — szerinte — „ellenségei” üldözik – legutóbb büntetőjogi feljelentést tett ellene az igazi Leviev család, akikhez neki valójában semmi köze nincs.

Simon február 18-án végül mégiscsak újra regisztráltatta ellenőrzött profilját az Instagramon — természetesen legális úton –, miután menedzsere elérte a Metát, hogy ez megtörténjen. Az új profil máris több, mint 300 ezer követővel rendelkezik.

Egy orosz-izraeli gyémántkereskedő is beperelte a Tinder-svindlert

A csalótól visszaszerzett pénzt az áldozatoknak fogja felajánlani.