Egy orosz-izraeli gyémántkereskedő is beperelte a Tinder-svindlert

Lev Lev Leviev izraeli orosz gyémántmágnás beperelte Tinders-svindler néven ismert izraeli csalót, aki a fiának adta ki magát – állítja ügyvédjére hivatkozva a The Times of Israel.

Guy Ophir ügyvéd a 12-es csatornának elmondta, hogy Shimon Hayut, a szélhámos, aki Simon Levievnek adta ki magát, kárt okozott a család nevének.

Azt mondja, hogy a Hayuttól visszaszerzett pénzt az áldozatainak fogják felajánlani.

Hayutról készült a Netflix népszerű „A Tinder-csaló” című bűnügyi dokumentumfilmje.

A Felicity Morris által rendezett közel kétórás dokumentumfilm több olyan nő történetét meséli el, akiknek a szívét és pénztárcáját Hayut rabul ejtette.

Hayut két és fél évet ült egy finn börtönben, miután bűnösnek találták három nő átverésében. Emellett 15 hónapot ült egy izraeli börtönben, miután négyrendbeli csalás vádjával elítélték, de öt hónap után szabadon engedték.

„Én vagyok a világ legnagyobb úriembere” – interjút adott a Tinder-svindler

A „Tinder Swindler” néven ismert férfi, akit a Netflix új dokumentumfilmjében lepleztek le a hónap elején, amiért állítólag több százezer dollárt csalt ki nőkből, most először szólal meg, és azt állítja, hogy a streamingszolgáltató által róla alkotott kép teljesen téves, és hogy ő „nem ez a szörnyeteg” – írja a Daily Mail.