Izrael 90 árva ukrán gyermeket fogadott be

Az északnyugat-ukrajnai Zsitomir zsidó közösségének mintegy 150 gyermeke és felnőttje, köztük körülbelül 90 gyermekotthonból kimentett gyermek, vasárnap délben landolt a Ben Gurion repülőtéren – írja az Újkelet.live

Naftali Bennett miniszterelnök és felesége, Gilát ünnepélyes ceremónián fogadta őket Pnina Tamano-Seta bevándorlási és integrációs miniszter, Ajelet Saked belügyminiszter, Avigdor Liberman pénzügyminiszter és más vezető tisztviselők társaságában.

Összesen mintegy 400 új bevándorló érkezett vasárnap Izraelbe, és további százak érkezése várható a héten. Az El Al, Izrael legnagyobb légitársasága szerint a járat egy különleges akció része, amelynek célja mintegy 300 zsidó kimentése az ukrajnai harcokból.

A légitársaság gondoskodott arról, hogy a fedélzeten ukránul beszélő személyzet legyen. Az árvák egy részének családtagjai még mindig harci területeken tartózkodnak.

„A zsitomiri gyermekotthonból 90 gyermek landolt Izraelben”

– írta Bennett Twitteren.

„Izgatottan fogadtam őket, és azt mondtam nekik – most már biztonságban vagytok, biztonságban partot értetek.”

Az Újkelet.live eredeti teljes cikke itt olvasható.

Bennett: Izraelnek minden lehetőséget meg kell ragadnia a béke elősegítésére

A izraeli miniszterelnök szerint országának erkölcsi kötelessége, hogy kísérletet tegyen a béke elősegítésére, még akkor is ha kicsi arra az esély.