Elon Musk Starlinkje nem hajlandó blokkolni az orosz médiaszervezeteket

Elon Musk milliárdos vállalkozó pénteken késő este bejelentette, hogy az Ukrajnába küldött Starlink terminálok egyes kormányok nyomása ellenére sem cenzúrázzák az orosz médiaszervezeteket – írja a The Daily Wire.

„A Starlinket néhány kormány (nem Ukrajna) arra utasította, hogy blokkolja az orosz hírforrásokat”

– tweetelte Musk.

„Nem fogjuk ezt megtenni, hacsak nem fegyverrel fenyegetnek. Sajnálom, hogy a szólásszabadság abszolutistája vagyok.”

Musk a múlt héten közölte, hogy a Starlink szélessávú internetszolgáltatása már elérhető Ukrajnában, és további terminálok vannak útban az országba.

Miután a terminálokat megkapta Ukrajna, Musk figyelmeztetést adott ki, mondván, hogy a felhasználóknak óvatosnak kell lenniük, mert az oroszok célba veszik a terminálokat.

„Fontos figyelmeztetés: A Starlink az egyetlen nem orosz kommunikációs rendszer, amely még működik Ukrajna egyes részein, így nagy a valószínűsége, hogy célba veszik”

– tweetelte Musk.

Elon Musk műholdjai biztosítják az internetet Ukrajnának

A SpaceX több mint 1700 műholddal rendelkezik, amellyel majdnem az egész világot képes ellátni internettel.

„Kérjük, óvatosan használják. Csak akkor kapcsolják be a Starlinket, ha szükséges, és helyezzék az antennát [sic] olyan távol az emberektől, amennyire csak lehetséges”

– tanácsolta Musk.

„Helyezzenek könnyű álcát az antenna fölé, hogy elkerüljék a vizuális észlelést”.

Musk pénteken azután is hírekbe került, hogy felszólította az Egyesült Államokat a hazai energiatermelés növelésére annak ellenére, hogy ez negatívan hatna másik vállalatára, a Teslára.

„Utálom kimondani, de azonnal növelnünk kell az olaj- és gázkitermelést. Rendkívüli idők rendkívüli intézkedéseket követelnek”

– tweetelte Musk.

„Nyilvánvaló, hogy ez negatívan érintené a Teslát, de a fenntartható energiamegoldások egyszerűen nem tudnak azonnal reagálni, hogy pótolják az orosz olaj- és gázexportot.”

Musk tweetje akkor érkezett, amikor az energiaárak már Joe Biden demokrata elnök alatt is problémát jelentettek, és széles körben támogatják az orosz olaj amerikai importjának csökkentését Vlagyimir Putyin orosz elnök ukrajnai inváziós döntése nyomán.

Elon Musk: a woke ideológia fenyegeti a civilizációnkat

Elon Musk a múlt héten a The Babylon Bee-nek adott interjújában az emberiség elleni egyik legnagyobb fenyegetésének nevezte a szélsőbaloldali ideológiát.