Izraeli a világ 10. legjobb kórháza

Egy, a Newsweek szakértői által készített felmérés szerint a Tel Aviv mellett található Sheba Tel Hashomer kórház a világ tizedik legjobb egészségügyi intézménye. A felmérésben 250 kórházat vizsgáltak világszerte.

A Newsweek minden évben végez hasonló felmérést, a Tel Hashomer kórház már három éve a legjobb tíz között szerepel. Szakértők megjegyzik, hogy az utóbbi évek rangsorai azért is különösen figyelemreméltók, mert az elmúlt két években pusztító koronavírus-járvány kezelése szinte soha nem tapasztalt terhelés alá helyezte a világ egészségügyi intézményeit.

A rangsorban egy másik izraeli intézmény, a szintén tel-avivi Ichilov Egészségügyi Központ is jó helyezést ért el, a 96. helyen áll.

A lista első helyét ismét a minnesotai Rochesterben található Mayo Klinika foglalja el, amelyet az ohiói Cleveland Clinic és a bostoni Massachusetts General Hospital követ.

„Számos egészségügyi intézmény egyre nagyobb kihívásokkal a világjárvány során, de ami a világ vezető kórházait megkülönbözteti, az az, hogy a COVID elleni küzdelemre összpontosítva is képesek voltak a legmagasabb színvonalú betegellátást nyújtani és kritikus orvosi kutatásokat végezni. A Newsweek és a Statista által készített, a világ legjobb kórházainak éves rangsorából kiderül, hogy a kiválóság jellemzi ezeket az intézményeket, a listán és az első helyeken évek óta ismerős neveket láthatunk” – írja a Newsweek.

Német kancellár Jeruzsálemben: a nemzetközi szankciók működnek

Az izraeli miniszterelnök kitérően válaszolt arra a kérdésre, hogy Izrael miért nem támogatja az Oroszország elleni szankciókat