Gyalog menekült Ukrajnából Sean Penn

A színész és filmrendező, elmondta, hogy két kollégájával együtt az út szélén hagyta az autóját, és kilométereket gyalogolt a lengyel határig.

„A képen látható autók szinte mindegyike csak nőket és gyerekeket szállít, a legtöbbjükben semmi jele csomagnak, az autó az egyetlen értéktárgyuk”

– írta, megosztva egy képet az autók hosszú soráról.

Sean Penn on Twitter: „Myself & two colleagues walked miles to the Polish border after abandoning our car on the side of the road. Almost all the cars in this photo carry women & children only, most without any sign of luggage, and a car their only possession of value. pic.twitter.com/XSwCDgYVSH / Twitter”

Myself & two colleagues walked miles to the Polish border after abandoning our car on the side of the road. Almost all the cars in this photo carry women & children only, most without any sign of luggage, and a car their only possession of value. pic.twitter.com/XSwCDgYVSH

Ukrajnából menekültek százezrei indultak a szomszédos országokba. Lengyelországba már félmillióan érkeztek, többségükben nők és gyerekek. A 18-60 év közötti ukrán férfiaknak maradniuk kell, hogy harcolhassanak.

Pennt csütörtökön az ukrán elnöki hivatal dicsérte munkájáért, amelynek keretében találkozott a miniszterelnök-helyettessel, újságírókkal és katonákkal.

„Sean Penn olyan bátorságról tesz tanúbizonyságot, amely sokakból, különösen a nyugati politikusoknak hiányzik” – írta Volodimir Zelenszkij elnök hivatala a Facebookon.

„A rendező külön azért jött Kijevbe, hogy megörökítse mindazokat az eseményeket, amelyek jelenleg Ukrajnában történnek, és elmondja a világnak az igazságot az országunk elleni orosz invázióról”.

Penn november végén már járt Ukrajnában, hogy a Vice Studios által gyártott projekten dolgozzon. Az évek során több nemzetközi humanitárius és háborúellenes akcióban is részt vett.

Steven Seagal is megszólalt az ukrajnai invázióról

Putyin barátját nemzetbiztonsági kockázatnak minősítették és 2017-ben öt évre kitiltották Ukrajnából, miután megkapta az orosz állampolgárságot.