Nagylelkűen adományoz a jövőkutató

Egymillió sékelt (mintegy 103 millió forint) adományoz az ENSZ Gyermekalapjának (UNICEF) az ukrajnai gyermekek megsegítésére – jelentette be Facebook-oldalán a világszere ismert tudós, Yuval Noah Harari izraeli történész, író.

„Az ukrajnai küzdelem az egész világ jövőjét alakítja. Ezen múlik mindannyiunk szabadsága” – vélekedett a Jeruzsálemi Héber Egyetem professzora a Facebook-bejegyzésében. „Eljött a pillanat, amikor ki kell állni, és meg kell mutatkozni” – tette hozzá.

„A globális szolidaritás jegyében házastársam, Icik Jahav, valamint jómagam, és társadalmi hatást célzó szervezetünk, a Sapienship 1 millió sékelt adományoz  az UNICEF-nek, hogy segítsünk Ukrajna gyermekeinek megbirkózni ezzel a szörnyű és értelmetlen háborúval”- fogalmazott a professzor.

„A pénzt orvosi ellátásra, élelemre és vízre, valamint alapvető életkörülményeik javítására fogják fordítani. Ezeknek a gyerekeknek a jövője mindannyiunk jövője” – fejezte be szavait.

Az izraeli sztártörténész könyveit ötven nyelvre fordították le az elmúlt években, s történeti munkái mellett a jelenkorról tett megnyilatkozásaira is milliók figyelnek világszerte.

Yuval Noah Harari: A szakadék szélén állunk

A történész szerint, ha az agresszió győz, akkor az egész világra egy új háborús korszak vár, és lehetséges, hogy az életünkben nem látjuk majd ennek a végét.