Két palesztin terroristát likvidált az izraeli hadsereg

Az izraeli rendőrség szerint a határrendőrség álcázott katonáira tüzet nyitottak, miközben letartóztattak egy „terrorgyanús személyt” a dzsenini menekülttáborban.

A rendőrség szerint a katonák viszonozták a tüzet. Miután letartóztatták a gyanúsítottat és elérték a járműveiket, a rendőrök ismét tűz alá kerültek és visszalőttek.

Amikor a rendőrök elhagyták a menekülttábort, több tucat palesztin kövekkel, Molotov-koktélokkal és egy házilag készített gránáttal dobálta meg a rendőröket, akik „zavargásokat oszlató eszközökkel és éles tűzzel” válaszoltak – állítja a rendőrség.

غزة برس-Gaza Press on Twitter: „فيديو يوثق اشتباك الشهيد المجاهد عبد الله الحصري مع قوات الإحتلال الخاصة قبل استشهاده في مخيم جنين من مسافة صفر. pic.twitter.com/VCfCg2ZcD7 / Twitter”

فيديو يوثق اشتباك الشهيد المجاهد عبد الله الحصري مع قوات الإحتلال الخاصة قبل استشهاده في مخيم جنين من مسافة صفر. pic.twitter.com/VCfCg2ZcD7

A palesztin média a két halálos áldozatot a 19 éves Shadi Najm és a 22 éves Abdullah al-Housri néven azonosította.

قناة الأقصى الفضائية on Twitter: „#صورة | #الشهيد عبد الله الحصري، الذي ارتقى خلال اشتباك مسلح مع قوات #الاحتلال في مخيم #جنين. pic.twitter.com/Nn0w7kezp2 / Twitter”

صورة | #الشهيد عبد الله الحصري، الذي ارتقى خلال اشتباك مسلح مع قوات #الاحتلال في مخيم #جنين. pic.twitter.com/Nn0w7kezp2

A képeken al-Housri holtteste a palesztin Iszlám Dzsihád terrorcsoport zászlajába burkolózva látható. A csoport egyelőre nem ismerte el, hogy al-Housri a tagja lett volna.

Lelőttek egy izraelit Kijev közelében, csecsennek hitték

Emellett egy másik izraeli orosz fogságba esett, miután az orosz haditengerészet feltartóztatott egy ukrán hajót, amelyen a Fekete-tengeren tartózkodott.