Lelőttek egy izraelit Kijev közelében, csecsennek hitték

A 41 éves Roman Brodszkijt Kijev mellett lőtték le, az 51 éves Jurij Svidszkijt pedig egy ukrán hajó fedélzetén ejtették fogságba az oroszok – írja a The Jerusalem Post.

Megöltek egy izraeli férfit az ukrán erők, miközben megpróbált elmenekülni az országból – erősítette meg vasárnap az izraeli külügyminisztérium.

A 41 éves Roman Brodszkijt Ukrajnában a felesége és gyermekei, míg Izraelben szülei gyászolják.

Ukrán katonák akkor lőttek rá az autójára, amikor egy autókonvojjal haladt Kijevből a moldovai határ felé.

A katonák azt hitték, hogy a férfi és egy másik izraeli, aki vele együtt ült az autóban, csecsen erőkhöz tartozik

– jelentette a 12-es csatorna.

Az ukrán katonák egy rögtönzött ellenőrzőpontnál állították meg a férfi autóját, ahol szóváltásba keveredtek – írja a 11-es csatorna.

𝒍𝒊𝒕𝒂𝒍 𝒄𝒐𝒉𝒆𝒏 🇮🇱 on Twitter: „Tragedy: Roman Brodsky, a DJ and father of two, was accidentally shot at a border crossing in Ukraine – while he was on his way to Israel. RIP 💔🇺🇦This is absolutely devastating😢#UkraineRussiaWar #Ukriane #UkraineRussia #PutinWarCriminal #UkraineWar #UkraineInvasion pic.twitter.com/isp2fZAGcb / Twitter”

Tragedy: Roman Brodsky, a DJ and father of two, was accidentally shot at a border crossing in Ukraine – while he was on his way to Israel. RIP 💔🇺🇦This is absolutely devastating😢#UkraineRussiaWar #Ukriane #UkraineRussia #PutinWarCriminal #UkraineWar #UkraineInvasion pic.twitter.com/isp2fZAGcb

„Minden izraeli állampolgár nevében részvétemet szeretném kifejezni feleségének, gyermekeinek és családjának Izraelben és Ukrajnában”

– mondta Naftali Bennett miniszterelnök.

Emellett egy izraeli ukrán fogságba esett, miután az orosz haditengerészet feltartóztatott egy ukrán hajót, amelyen a Fekete-tengeren tartózkodott

– erősítette meg a külügyminisztérium.

Az 51 éves Jurij Svidkij egy teherhajó fedélzetén tartózkodott, amelyet orosz hadihajók feltartóztattak.

Shvidky testvére, Semion a Ynetnek elmondta, hogy bátyja küldött egy sms-t, amikor őrizetbe vették, de azóta nem lépett kapcsolatba vele.

„Egyre rosszabb a helyzet” – Anatevka zsidó menekültjei segítséget kérnek

Ukrajnai zsidók ezrei menekülnek a Chábád által létrehozott menekültfaluba, amelynek neve sokak számára a „Hegedűs a háztetőn” című filmből lehet ismerős.