Abramovicsot is utolérték a szankciók, lemond a Chelsea vezetéséről

Vélhetően az oroszok ukrajnai inváziója nyomán érvénybe lépő nemzetközi pénzügyi szankcióknak fontos szerepük volt a döntésben – írja a Blikk.

A Chelsea tulajdonosa, az orosz Roman Abramovics közleményt adott ki, amiben arról ír, hogy lemond a klub vezetéséről. A milliárdos bár nem írja, de vélhetően az orosz-ukrán konfliktus és az oroszok ellen meghozott nemzetközi pénzügyi szankciók kapcsán döntött így.

Angliában az elmúlt napokban már parlamenti képviselők is arról beszéltek, hogy Abramovicsnak szabad-e a Chelsea-t vezetnie, mivel jó viszonyt ápol Vlagyimir Putyinnal és állítólag üzleti kapcsolataik is vannak.

„Közel húsz éves, Chelsea-nél töltött tulajdonosi szerepem alatt mindig a klub őrzőjeként tekintettem erre a feladatkörre, akinek az a feladata, hogy biztosítsa, hogy olyan sikeresek lehessünk, amennyire csak lehetséges, miközben építjük a jövőt, és pozitív szerepet töltünk be a közösségünk részeként”

– írta Abramovics.

„Mindig szívből hoztam a döntéseimet, amik a klub érdekei szempontjából a legfontosabbak voltak. Most is elkötelezett vagyok ezen értékek mellett. Ezért adom át a mai napon a Chelsea jótékonysági alapítványának a klub vezetését és gondozását. Hiszek benne, hogy jelenleg ők vannak abban a pozícióban, hogy a lehető legjobban képviselhessék a klub, a játékosok, a szakemberek és a szurkolók érdekeit”

– olvasható Abramovics közleménye a Chelsea hivatalos oldalán.

Portugália vizsgálatot indít Abramovics állampolgárságának ügyében

Az orosz-izraeli milliárdosnak portugál állampolgárságot adó kormányhivatal a korábban beadott kérelem „lehetséges szabálytalanságait” vizsgálja.