Magas kerítéssel veszik körül a Capitoliumot Biden évértékelője alkalmából

A Capitoliumi Rendőrség kerítést helyez el a Capitolium épülete körül egy esetleges tüntetés miatt, amelynek célja lehet a keddi, az ország helyzetéről szóló beszéd megzavarása – közölte a hivatal vasárnap közleményben.

A Capitoliumban a tisztviselők fokozott készültségben vannak a potenciális fenyegetések miatt – írja az Axios.

A Honvédelmi Minisztérium a hónap elején egy közleményben arra figyelmeztetett, hogy az oltási kötelezettség ellen tiltakozó kamionosok Kaliforniából Washingtonba tarthatnak a beszéd miatt.

„Óvatosságból és az Egyesült Államok titkosszolgálatával együttműködve jóváhagyták a tervet, hogy a Capitolium épülete körüli kerítést állítsák fel State of the Union beszéd idejére” – áll az amerikai Capitolium rendőrfőnökének, Tom Manger-nek a közleményében.

„Emellett külső rendvédelmi szervektől és a Nemzeti Gárdától is kértem támogatást a biztonsági óvintézkedéseinkhez”.

Ugyanezt a kerítést állították fel a Capitolium belső kerülete köré a január 6-i események után, és tavaly szeptemberben újra használták a január 6-i vádlottakkal szembeni bánásmód elleni tiltakozó gyűlés előtt, ami végül egy néhány száz fős tüntetés volt.

„Lehet, hogy polgárháború felé tartunk” – Heather Mac Donald a Neokohnnak

Az amerikai politikai kommentátor lapunknak elmondta, hogy miért nem működnek a „sokszínűségi” politikák, és miért probléma az egyetemek „elnőiesedése”. Hajdú Tímea interjúja.