Netanjahu is fogadta a Tett és Védelem Liga küldöttségét Jeruzsálemben

A Knesszetben folytatott megbeszéléseket 2022. február 22-én, hétfőn az európai Tett és Védelem Liga (APL) küldöttsége — olvasható a TEV honlapján.

A Szalai Kálmán főtitkár, és Tamir Wertzberger, az APL nemzetközi kapcsolatokért felelős igazgatója által vezetett delegációt Amichai Shikli, a Jamina párt képviselője fogadta.

A találkozóra azt követően került sor, hogy az antiszemitizmus és a BDS-mozgalom elleni fellépésért elnevezésű Knesszet lobbi előtt mutatta be Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija az APL tizenhat EU-s tagállamra kiterjedő, antiszemita előítéletességet vizsgáló legújabb közvélemény-kutatásának eredményeit.

A megbeszélésen Amichai Shikli hiánypótlónak és nagyon informatívnak nevezte Köves Slomó rabbi előadását és elmondta, hogy szívesen folytatná az együttműködést az APL-lel. A felek megállapodtak abban, hogy az APL összekötőként lép fel az antiszemitizmus és a BDS-mozgalom elleni fellépésért felelős Knesszet lobbi és az Európai Unió Antiszemitizmus elleni fellépésért felelős munkacsoportjai között, a megbeszéléseket pedig a jövőben is folytatni fogják.

Az APL küldöttségét fogadta Benjamin Netanjahu, Izrael korábbi miniszterelnöke, a jelenlegi parlamenti ellenzék vezetője is. Szalai Kálmán és Tamir Wertzberger röviden bemutatták a Köves Slomó által Magyarországon életre hívott, ma már páneurópai szervezetként működő Tett és Védelem Ligát.

E mellett átadták a volt kormányfőnek az APL 16 EU tagállam antiszemita előítéletességét vizsgáló felmérésének kutatói összefoglalóját, aki elismerését fejezte ki a kutatás lebonyolításáért és az abban közreműködők tudományos teljesítményéért.

Az egyik Knesszet-lobbi előtt a TEV európai antiszemita előítéletesség-kutatása

A TEV tizenhat EU-s tagállamra kiterjedő, antiszemitizmust vizsgáló legújabb közvélemény-kutatásának eredményeit Köves Slomó, az EMIH vezető rabbija ismertette.