Az egyik Knesszet-lobbi előtt a TEV európai antiszemita előítéletesség-kutatása

A hírről a TEV saját honlapján számolt be.

Az antiszemitizmus és a BDS-mozgalom elleni fellépésért elnevezésű Knesszet lobbi előtt mutatta be Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség (EMIH) vezető rabbija a Tett és Védelem Liga (APL) tizenhat EU-s tagállamra kiterjedő, antiszemitizmust vizsgáló legújabb közvélemény-kutatásának eredményeit.

A testület elnöki teendőit a Hájámin Háchádás párti Amichai Chikli látta el, a társelnökök Gadi Yavarkan a Likud, és Sharen Hashkel az Új Remény képviseletében.

Az EMIH vezetője ugyanakkor bejelentette, hogy 2024-ben megnyithatja kapuit Budapesten a magyar kormány által finanszírozott Sorsok Háza múzeum. Az intézmény irányító bizottságában elismert nemzetközi történészek és holokauszt-szakértők találhatók. Köztük Yitzchak Mais, az izraeli Jad Vasem korábbi igazgatója, Esther Farbstein, izraeli holokausztkutató és David Marwell, amerikai történész, a New York-i Zsidó Örökség Múzeumának korábbi igazgatója.

Köves Slomó: Hazánk az egyetlen tagállam, ahol javult a zsidóság biztonságérzete

„A nyugat-európai muzulmánok előítéletességének a teljes magyar társadalom előítéletességével való összevetése alapjaiban szakmaiatlan” – szögezte le az EMIH vezető rabbija.