Holtan találták Bernie Madoff nővérét és sógorát

Bernie Madoff fedezeti alapkezelőként egy 50 milliárd dolláros piramisjátékot működtetett, amely saját ügyfelei, rokonai, ismerősei mellett számos jelentős zsidó nonprofit szervezetet is megkárosított.

A 87 éves Sondra Wienert és a 90 éves Marvin Wienert csütörtökön találták holtan a floridai Boynton Beachen lévő otthonukban. Haláluk okaként a helyi rendőrsége lőtt sebeket állapított meg. Indítékot nem hoztak nyilvánosságra.

„Az erőszakos bűncselekmények osztályának nyomozói a helyszínre érkeztek, hogy tovább vizsgálódjanak. A további vizsgálatok után úgy tűnik, hogy gyilkosság-öngyilkosság történt”

– áll a rendőrség közleményében a CNN szerint.

Madoff, akinek bűntetteire 2008 decemberében derült fény, tavaly 82 évesen halt meg a börtönben, miután 2009-ben 150 év börtönbüntetésre ítélték. A piramisjátékában becsapott befektetők között volt a Yeshiva University, elit ortodox zsidó nappali iskolák New Yorkban és Bostonban, a Hadassah, az Amerikai Női Cionista Szervezet, valamint más zsidó szervezetek és családi alapítványok.

Sondra és Marvin Wiener is Madoff károsultjai közé tartoztak, több millió dollárt veszítettek a piramisjátékban.

Wiener nem az első családtag, aki öngyilkosságot kísérelt meg a Madoff letartóztatását követő években. Maga Bernie Madoff és felesége, Ruth 2008 decemberében öngyilkosságot kíséreltek meg, de túlélték. Madoff fia, Mark, aki apjával együtt dolgozott, 2010-ben, apja letartóztatásának második évfordulóján követett el öngyilkosságot.

Elhunyt Bernie Madoff

A 82 éves korában elhunyt hírhedt csaló a történelem legnagyobb ismert piramisjátékáért kapott 150 éves büntetést töltötte egy amerikai szövetségi börtönben.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem jelenítünk meg hirdetéseket.