Egy republikánus zsidó győzné le demokrata ellenfelét Las Vegasban

David Brog, aki a Maccabee Task Force-ot vezeti, egy olyan csoportot, amely Izrael-párti diákcsoportokat hozott létre az egyetemeken, és aki régóta pártfogoltja Adelsonéknak, a Las Vegas-i republikánus zsidó királycsináló házaspárnak, bejelentette, hogy megméretteti magát Nevadában – írja a JTA.

A néhai Sheldon Adelson és özvegye, Miriam 2015-ben indította el a Maccabee Task Force-ot. Mielőtt belépett volna Adelsonék pályájára, a zsidó származású Brog segített megalapítani a Christians United for Israel, egy erőteljes Izrael-párti evangéliumi csoportot. Miriam Adelson továbbra is fontos republikánus befolyással bír az államban és országszerte.

A Las Vegas Review-Journal, amely Miriam Adelson tulajdonában van, csütörtökön arról számolt be, hogy Brog benevezett a republikánusok előválasztására, hogy megpróbálja megdönteni a hivatalban lévő demokrata Dina Titus-t.

JavaScript is not available.

No Description

Titus újraválasztása a körzet közelmúltbeli újrarajzolásig biztosnak számított. Egyelőre nem világos, hogy a körzet új határai hátrányosan befolyásolják-e az eddigi nagyarányú előnyét.

Sheldon Adelson – Egy milliárdos, akinek Izrael volt a legfontosabb

A kaszinó mogul egyike volt azoknak az egyszerre szeretett és gyűlölt amerikai milliárdosoknak, akiknek nagy hatása volt az amerikai politikára. Hajdú Tímea összefoglalója.