Hévíz együttműködési megállapodást írt alá a Szamária Regionális Tanáccsal

Yossi Dagan, A Szamáriai Regionális Tanács vezetője megállapodást írt alá Hévíz városával, amely a pénzügyek, az ipar és a turizmus területén való együttműködésre terjed ki – írja a Szombat.

Az első testvérvárosi megállapodást Hévíz még 2017-ben írta alá a Szamaria Regionális Tanáccsal, és ez az új megállapodás pedig kibővíti a kapcsolatot. A Területeken élők szócsövének számító Arutz 7 honlap szerint Hévízről hamarosan nagyobb küldöttség látogat Szamáriába. Az együttműködés mindenekelőtt a turizmus terén tűnik ígéretesnek.

Hévíz alpolgármestere, Kepli József János kijelentette:

“Nagyon örülünk ennek a kapcsolatnak Önnel, Yossi Dagan, és a Szamaria Regionális Tanáccsal – és úgy látom, hogy ez az együttműködés rendkívül jelentős az ipar, az üzleti élet és a turizmus fellendítése szempontjából mind Hévízen, mind Szamariában. Az emberek kiváló munkát végeznek, és rengeteg lehetőség van a további együttműködésre”.

A Palesztin nagykövetség közleményben reagált a megállapodásra:

„Palesztina Állam magyarországi nagykövetsége határozottan elítéli ezt a cselekményt, amelyet a palesztin néppel szemben ellenségesnek tekint, és amely nemcsak a történelmi barátságra jelent veszélyt, hanem azok legitimitására is, akik elfogadták, hogy részesei legyenek ennek a megállapodásnak…”

A cikk folytatása itt olvasható.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Telepesek tüntettek Bennett rezidenciája előtt: „Elegünk van!”

„Izrael egész népe nem fogja hagyni, hogy ez így folytatódjon, Izrael népe le fogja cserélni ezt a kormányt egy nemzeti kormányra” – mondta Yossi Dagan.