Telepesek tüntettek Bennett rezidenciája előtt: „Elegünk van!”

Több százan tüntetnek az ellen, hogy a kormány engedélyezte az illegális beduin közösségek áramellátását, miközben a Homesh jesivát leakarják rombolni – írja az Arutz7.

Szamaria telepesek vasárnap a miniszterelnöki rezidencia előtt tüntettek a Homesh jesiva lerombolására irányuló kormányzati szándék és a „fiatal települések” státuszának szabályozásának elmulasztása ellen.

A tüntetést a Szamáriai Regionális Tanács szervezte, amelyen részt vettek a helyi tanácsok vezetői, parlamenti képviselők és a Homesh jesiva képviselői.

Yossi Dagan, a Szamaria Regionális Tanács elnöke elmondta:

„Eljöttünk Szamáriából, Jeruzsálemből, délről, az egész országból, hogy elmondjuk: elég volt. Eleget kaptunk.

Az a szégyen, ami itt múlt héten történt, hogy azon a napon, amikor a kormány jóváhagyta a botrányos törvényt a Negev földjeit elfoglaló beduinok elektromos hálózatra való rákötéséről, azzal egyidőben kikapcsolja az áramot és házakat rombol le Homeshben – micsoda szégyen. Micsoda értékrendbeli kudarc”

– mondta Dagan.

„Izrael egész népe nem fogja hagyni, hogy ez így folytatódjon, Izrael népe le fogja cserélni ezt a kormányt egy nemzeti kormányra. Bennett, azért jöttünk ide a miniszterelnöki hivatal elé, mert a felelősség téged terhel.

Egész héten itt fogunk ülni a sátorban, még az esőben is. Ön elbukott, mi pedig azért vagyunk itt, hogy kiabáljunk és színt valljunk, hogy véget vessünk ennek a szégyennek. Ahogy a szamariai Homeshben, úgy Jeruzsálemben és a Negevben is. Izrael népe egyesült. Izrael népe nem adja fel, és Izrael népe győzni fog. Izrael népe él”

– zárta beszédét Dagan.

„Felbosszantanak!” – európai követekkel kiabált Izrael volt budapesti nagykövete

„Mindazok után, amit az új izraeli kormány a palesztinokért tett, önök azért jönnek, hogy panaszkodjanak?” – kérdezte Aliza Bin Noun.