Miért versenyzett izraeli színekben legjobb magyar síelő Pekingben?

Pekingből bejelentkezve nyilatkozott apa és fia a Heti Válasz podcastben.

A rövidpályás gyorskorcsolyások érmei mellett a pekingi téli olimpia magyar szenzációja a 23 éves Szőllős Barnabás volt, aki az alpesi sízők összetett számában szerzett 6. helyet – Izraelnek – írja a Válasz Online.

Évekkel ezelőtt ugyanis addig mérgesedett az elnökváltások közt bukdácsoló hazai szövetség és Szőllősék saját útját járó családi egyesületének viszonya, hogy az edző édesapa mindhárom, síelőnek nevelt gyerekével országot váltott.

A világra szóló eredmény után egyvalami biztos: magyar színekben már nem látjuk őket versenyezni. Miért nem? Mi vezetett az országváltáshoz, és van-e különbség az izraeli sí- meg a jamaikai bobsport nemzetközi ereje között?

A szerdai utolsó versenyszám után HetiVálasz podcastba Pekingből bejelentkezve ezekre is válaszolt apa és fia: Szőllős Péter és Szőllős Barnabás. Aki kérdez: Bódis András és Vörös Szabolcs.

A beszélgetés meghallgatható itt:

Vendégünk Szőllős Barnabás, a legjobb magyar síző, aki kénytelen volt Izraelnek dicsőséget szerezni a téli olimpián

Listen to this episode from HetiVálasz on Spotify. A rövidpályás gyorskorcsolyások érmei mellett a pekingi téli olimpia magyar szenzációja a 23 éves Szőllős Barnabás volt, aki az alpesi sízők összetett számában szerzett 6. helyet – Izraelnek.

Izraeli színekben írt történelmet egy magyar síelő Pekingben

Szőllős Barnabásé lett a legjobb eredmény, amelyet izraeli vagy magyar alpesi síző valaha is elért a téli olimpiák történetében – írja a Kibic.