Történelmi pillanat: Bennett megérkezett Bahreinbe

A miniszterelnök látogatása alatt találkozik a királlyal, a koronaherceggel és a helyi zsidó közösség vezetőivel. 

Naftali Bennett az első izraeli miniszterelnök, aki Bahreinbe látogatott – írja a Times of Israel.

Manamában Abdullatif bin Rashid Al-Zayani bahreini külügyminiszter és Zayed Rashid Al-Zayani ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi miniszter fogadta.

היסטוריה בבחריין – ראש הממשלה, נפתלי בנט לביקור רשמי ראשון של ראש ממשלה ישראלי במדינה

ראש הממשלה, נפתלי בנט, נחת כעת במנאמה, בירת בחריין, במסגרת ביקורו הרשמי הראשון במדינה.רה”מ התקבל במשמר כבוד בשדה התעופה ע”י שרי החוץ והתעשייה של הממלכה, ראש …

Bennett a tervek szerint találkozik Hamad bin Isza al-Khalifa bahreini uralkodóval, Hamad bin Isza al-Khalifa királlyal és az ország trónörökösével és miniszterelnökével, Szalmán bin Hamad al-Khalifával.

„Ez egy izgalmas esemény” – mondta Bennett az újságíróknak mielőtt elindult. „Ebben a viharos időszakban fontos, hogy térségünkből az együttműködés, a jóakarat és a fenyegetésekkel szembeni közös fellépés üzenetét küldjük.”

Bennett és Szalmán novemberben találkozott a skóciai Glasgowban megrendezett COP26 klímakonferencia alkalmával, ahol a trónörökös meghívta a miniszterelnököt, hogy látogasson el az országba.

Bennett hivatala szerint keddi találkozójuk az országok közötti kétoldalú kapcsolatok elmélyítése körül fog forogni, miután 2020 szeptemberében az Ábrahám Egyezmények részeként normalizációs megállapodást írtak alá. Emellett regionális gazdasági és diplomáciai kérdéseket is megvitatnak majd, beleértve a technológiai innovációt is.

Trump öröksége: Izrael békéje

Az úgynevezett normalizációs folyamattal nem csak a zsidó állam jár jól, hanem az egész nyugati világ – kérdés, hogy a Biden-adminisztráció tud-e élni vele — töpreng írásában Seres László.