Egy hét alatt több tízmillió forintot gyűjtöttek a Tinderes csaló áldozatainak

A Tinder-csaló című dokumentumfilmben bemutatott Simon Leviev három áldozata 107 ezer font (több mint 45 millió forint) adományt gyűjtött be, mióta elindították GoFundMe oldalukat – írja a 24.hu.

Cecilie Fjellhøy az Instagramon jelentette be a százezer font elérését egy videóban, írja a Ladbible, azóta további hétezer fonttal gyarapodott az összeg.

Fjellhøy, Pernilla Sjoholm és Ayleen Charlotte mindannyian szerepeltek A Tinder-csaló című Netflix-dokumentumfilmben, ahol beszámoltak a Leviev szélhámossal – akinek valódi neve Shimon Hayut – kapcsolatos tapasztalataikról.

A három nő több ezer dollárt veszített a saját pénzéből az ál-playboy miatt, és miután megosztották történetüket, létrehozták az adománygyűjtést, hogy „megpróbálják visszaszerezni az életüket”, de ennél jóval többen lehettek, akiket a férfi megkárosított, ezzel közel 10 millió dollárt csalt ki a Tinderen megismert nőkből.

A férfi olyan szintre fejlesztette piramisjátékát, hogy éveken keresztül a lebukás veszélye nélkül döntötte anyagi csődbe a nőket, majd amint végleg kiszipolyozott valakit, eltűnt az életéből.

A 2019-ben elítélt Hayut a rá kiszabott 15 hónapból mindössze ötöt ült le jó magaviselete miatt, amelyet közokirat-hamisításért kapott, a nők kisemmizéséért végül nem vonták felelősségre. Jelenleg Izraelben él szabad emberként és modellekkel randizik.

A „Tinder-svindler” Izrael PR katasztrófája

A világhírű szélhámos viszont háborítatlanul él egy puccos Tel Avivi lakóparkban, és egy Bentley volánjánál örvendezik a Netflix dokumentumfilm sikerének.