Börtönbüntetésre ítélték a nőt, aki zsidók áldozatainak nevezte a londoni tűzvész 72 halottját

Az 51 éves Tahra Ahmed látszólag önkénteskedni ment a 2017-es katasztrófa helyszínére, majd antiszemita tartalmú videót készített.

Tizenegy hónapos börtönbüntetésre ítélték azt a brit nőt, aki azt állította korábban, hogy a 2017-es londoni Grenfell Toronynál keletkezett tűz áldozatai „zsidó áldozatban égtek el” – derül ki az Algemeiner cikkéből.

A tűzeset 2017 június 14-én történt, amikor egy elektromos berendezés meghibásodott és az így keletkezett lángokkal csaknem három napon át folyamatosan küzdöttek a tűzoltók.

New video timeline shows how the Grenfell Tower fire unfolded

A video shown at the Grenfell Tower fire inquiry, on the first day in which evidence was heard, shows the sequence of events captured by mobile phone footage…

Az elhunyt 72 áldozatból 12 gyermek volt.

A The Guardian szerint az 51 éves Tahra Ahmed látszólag önkéntesként érkezett a katasztrófa helyszínére, hogy az áldozatokat segítse, majd egy olyan videót osztott meg, amiben antiszemita vádat fogalmazott meg.

„Nézzék meg a felvételeket azokról, akik a pokolba ragadtak, lángokkal a hátuk mögött. Elevenen égtek el egy zsidó áldozatban”

– fogalmazott a nő a videóban, amiben egy 9/11-es antiszemita összeesküvés-elmélet is helyet kapott.

A nő védőügyvédje azt állította, hogy a megosztott tartalom „politikai” jellegű volt, és nem faji alapú, ám a bíró nem értett egyet az állítással, és „fajgyűlölet szítása” miatt szabta ki a börtönbüntetést.

Több holland egyetem listázza az alkalmazottainak zsidó és izraeli kapcsolatait

Egy antiszemita és anticionista palesztinbarát szervezet hatására.