Autóbombamerénylet Askelónban, egy ember meghalt

Az incidens a második halálos áldozatot követelő támadás a napokban, amely az egymással viszálykodó alvilági bűnözői családokhoz köthető – írja a The Times of Israel.

Egy ember meghalt, két másik pedig súlyosan megsebesült, amikor vasárnap késő este felrobbant egy autóbomba Askelon városában – közölte a rendőrség.

A robbanás nyilvánvalóan az izraeli bűnbandák között zajló háborúkkal függ össze.

A jármű az askeloni Yitzhak Rabin utcán haladt, amikor erős robbanás történt. Egy ember a helyszínen meghalt, két másik embert pedig súlyos állapotban szállítottak a Barzilai kórházba – közölte a Magen David Adom mentőszolgálat.

Az áldozatokat nem azonosították rögtön.

Az elmúlt napokban ez volt a második feltételezett, szervezett bűnözéssel összefüggésbe hozható autós robbantás, és a bűnszervezetek között zajló bandaháború közepette történt, amely az elmúlt hetekben több ember halálát okozta.

Két ember meghalt, egy harmadik pedig megsebesült, amikor szombaton egy robbanás felrobbantotta járművüket Ramle központi városának közelében.

Múlt vasárnap egy húszas évei végén járó férfit lőttek agyon Ramle-ban egy mecset közelében, Jawarishban, a város egyik hátrányos helyzetű, többnyire arabok lakta negyedében.

Gyújtóbombát dobtak egy zsidó családi házra Jeruzsálemben

Az érintett család tagjai korábban arról számoltak be, hogy a szomszédaik súlyosan zaklatják őket, és az elmúlt hónapokban kilenc alkalommal gyújtották fel járműveiket.