Gyújtóbombát dobtak egy zsidó családi házra Jeruzsálemben

Tűz ütött ki péntek este 11 óra körül egy zsidó család házában Jeruzsálem Shimon Hatzadik negyedében, miután állítólag több gyújtóbombát dobtak az épületre – írja az Arutz7.

A házban jelentős károk keletkeztek. A család nem volt jelen az esemény idején, és csodával határos módon senki sem sérült meg. A helyszínre kihívott tűzoltók a gyanú szerint több gyújtóbomba maradványait találták meg.

Az érintett család tagjai korábban arról számoltak be, hogy a szomszédaik súlyosan zaklatják őket, és az elmúlt hónapokban kilenc alkalommal gyújtották fel járműveiket.

A környék egyik lakója a Ynetnek elmondta, hogy kopogást hallott az ajtaján és a környékről menekülő embereket, és amikor kiment, látta, hogy füst száll fel a felgyújtott házból.

„Én vagyok az egyetlen nem zsidó, aki még mindig beszélget azzal a családdal ezen a környéken”

– jegyezte meg.

„Talán azért akartak figyelmeztetni, mert a házam az övé mellett van.”

A jeruzsálemi kerületi parancsnok utasította a rendőrséget, hogy fokozza a nyílt és rejtett rendőri tevékenységet a környéken, és az ügyet a jeruzsálemi kerületi központi egységre bízta. A kerületi parancsnok utasította a nyomozókat, hogy vonják be a különleges erőket, és alaposan, minden szükséges eszközzel vizsgálják ki az ügyet, hogy bíróság elé állítsák az incidensben érintetteket.

Csődött mondott kísérlet a zsidó-arab együttélés Lodban

Az Izrael központi részén található város a zsidó-arab együttélés modelljeként szolgált. A múlt hónapig.