Egy új dokumentumfilm szerint az amerikai fehérség definíciója a „tudatlanság”

Az amerikai Showtime televízió „Everything’s gonna be all white” dokumentumfilmjének előzetese nagy vihart kavart a közösségi oldalakon.

A Showtime-on új sorozatot mutatnak be a rendszerszintű rasszizmusról – írja a Daily Wire.

A sorozat hivatalos leírása szerint a következőről szól: „Mély merülés Amerika bonyolult múltjába és jelenébe a színes bőrűek hangján és tapasztalatain keresztül. Sacha Jenkins rendező és executive producer háromrészes doku-sorozata a humort és a történelmet ötvözi, miközben kendőzetlenül szembesít a rasszizmus, a kizsákmányolás és a diszkrimináció számos aspektusával, amelyek hozzájárultak az USA kialakulásához.”

everything’s gonna be all white (2022) Official Trailer | SHOWTIME Documentary Series

A deep dive into America’s past and present through the experiences of people of color. The docuseries marries humor with history as it confronts the facets …

„Figyelmeztetés: Ez a trailer triggerelheti a fehér embereket” – áll a nyitógrafikán.

„Azt hiszem, engem az idegesít a legjobban a fehér emberekben, amikor úgy tesznek, mintha ők lennének az áldozat” – mondja a trailerben Amanda Seales komikus, miközben úgy tesz, mintha sírna. „Az is bosszantó, amikor, tudod, amikor megölnek minket”.

„Mi a törékeny a fehérségben, amikor minden e köré van felépítve?” – tűnődik egy másik interjúalany.

„Nem hazafiak vagytok, hanem nevetségesek” – vélekedik egy interjúalany.

„Az amerikai fehérség egyik definíciója a tudatlanság” – folytatja Nell Irvin Painter történész.

„A mai fehéreknek érezniük kellene bármilyen felelősséget a rabszolgaságért? A pokolba is, igen” – mondja egy résztvevő.

A trailerben a szobor ledöntéséről és a január 6-i Capitoliumi zavargásokról készült videoklipek láthatóak, amelyeket emberek váltanak meg, akik a fehér felsőbbrendűségről beszélgetnek, és arról, hogy szerintük ez még mindig áthatja a kultúrát.

Douglas Murray: „A baloldal úgy gondolja, hogy ők képtelenek a rasszizmusra”

A brit író és publicista a Neokohnnak adott interjúban beszélt az új progresszív doktrínák ellentmondásairól, a történelem ismeretének fontosságáról, és a modern társadalmak „Isten-méretű űrjéről.”