A Rágalmazásellenes Liga a lejtőn

„Bárcsak az Liga fele olyan vehemensen védené a zsidókat és Izraelt, mint ahogyan Soros Györgyöt védi” – írja Daniel Greenfield a Frontpagemag oldalán. 

Greenfield részletes cikket írt arról, hogy a Rágalmazásellenes Liga (ADL), hogyan tért le eredeti útjáról, és az antiszemitizmus elleni harc helyett, hogyan vált egy tipikus baloldali ügyeket támogató szervezetté. A szerző górcső alá veszi Eileen Hershenov a Liga polgárjogi szekciójának vezetőjét, aki Barack Obama mentora volt, majd a Nyílt Társadalom Alapítványnak is dolgozott.

Greenfield szerint Hershenov jól illusztrálja a Rágalmazásellenes Liga váltását.

„Azt hiszem, korábban soha nem értettem meg olyan jól, mint most, hogy a nyílt társadalomért folytatott harc soha, de soha nem fog véget érni. Dicséret egykori főnökömnek, Soros Györgynek” – nyilatkozta nemrég.

„A Nyílt Társadalom Alapítvány meghekkelt e-mailjei azt mutatják, hogy a szervezet nemzetközi fórumokon dicsekedett sikereivel „Izrael rasszista és antidemokratikus politikájának kikezdése” terén”

– írja Greenfield, megjegyezve, hogy ekkor már Hershenov nem dolgozott az alapítványnak, azonban a korábban idézett nyilatkozata alapján, nem tűnik úgy mintha megbánta volna az alapítványhoz való tartozását.

A kritikai fajelmélet támogatása aláássa az antiszemitizmus elleni harcot

„Álszent dolog azt állítani, hogy valaki az antiszemitizmus ellen küzd, miközben a BLM-et és a kritikai fajelméletet támogatja.”

A cikk leírja, hogy jelenleg Hershenov „felügyeli az ADL polgárjogi csapatát, a kormányzati kapcsolatokkal és közösségi szerepvállalással foglalkozó csapatát és a Szilícium-völgyi székhelyű Center for Technology and Society-t”(A technológia és társadalom központja) valamint „a Civil Society Fellowshipet (az ADL és az Aspen Intézet partnersége)”.

A Center for Technology and Society-t Pierre Omidyar, az eBay francia-perzsa alapítója finanszírozza, aki a The Intercept nevű oldalt is is finanszírozza, amely rendszeresen ontja magából az antiszemitizmus és az Izrael elleni terrorizmus védelmét.

Az ADL Technológiai és Társadalmi Központjának technológiai szakértőkből álló igazgatótanácsában Eli Pariser, a MoveOn igazgatótanácsának elnöke és az Avaaz társalapítója is szerepel.

Az Avaaz, amely szintén Soros támogatását élvezi, korábban a BDS-t (Izrael elleni gazdasági és tudományos bojkott csoport) népszerűsítette, és összefogott a JVP-vel: egy Izrael-ellenes gyűlöletcsoporttal, amely egy alkalommal egy gyilkos terroristát látott vendégül, valamint egy Izrael-ellenes aktivistát, aki azt állította, hogy a zsidók keresztény vért isznak, és aki közzétette azt a bizarr állítást, hogy„az Izraelt létrehozó és még mindig irányító cionisták a kazároktól származnak”.

„Ez az a fajta dolog, amit minden zsidó szervezetnek vagy az antiszemitizmussal foglalkozó polgárjogi csoportnak el kellene ítélnie, ahelyett, hogy együttműködne vele és jutalmazná” – írja Greenfield.

Azonban a szerző szerint az a régi Rágalmazásellenes Liga, amely nem volt tökéletes, de kiállt a zsidóság mellett, ma már nem létezik.

„Mint a régi liberális intézményi infrastruktúra nagy részét, ezt is beszippantotta a Soroshoz és Omidyarhoz hasonló milliárdos aktivisták fekete lyukú pénzgépezete, akik lerombolták a liberalizmust, és radikális politikájukkal helyettesítették”

– írja Greenfield.

Nem lehetsz „Izrael-párti”, ha az anticionistákat véded

A liberálisok még mindig próbálják elkerülni a konfliktust az antiszemita baloldali demokratákkal. A kifogásaik már fogytán vannak.

A cikk szerint a Ligának csak papíron a fő tevékenysége az antiszemitizmus elleni küzdelem.

„Ha a kedvenc politikusod Soros Györgyöt támadja” – figyelmeztetett Jonathan Greenblatt, az ADL főnöke egy konferencián -, „fel kell állnod, és meg kell mondanod nekik, hogy hagyják abba. És tedd ezt akkor is, ha Izrael iránti szeretetükről beszélnek állandóan”.

„Bárcsak az Liga fele olyan vehemensen védené a zsidókat és Izraelt, mint ahogyan Soros Györgyöt védi” – írja Greenfield.

Valamikor régen az ADL elítélte Soros antiszemitizmusát is idézi fel a szerző. Amikor Soros a zsidókat okolta az antiszemitizmusért, Abe Foxman, az ADL korábbi vezetője „abszolút obszcénnak” nevezte Soros megjegyzéseit.

A szerző szerint Greenblatt és társai az ADL-t csak egy újabb felcserélhető baloldali csoporttá alakítják át. A folyamatot „intézményes foglyul ejtésnek nevezi, amely éveken keresztül tartott.

„Miközben az ADL a Sorosról szóló összeesküvés-elméletek miatt sír (sokkal inkább, mint az Izraelről vagy a zsidókról szóló összeesküvés-elméletek miatt), nem tagadható az a tény, hogy ami korábban egy nyitott társadalom volt, az nem kis részben az ő Nyílt Társadalom hálózatainak köszönhetően zárul be. Soros nincs egyedül ebben a tekintetben, ő egyike a különböző etnikumú és hátterű gazdag férfiaknak, akiknek sikerült központosítaniuk a közpolitikát a nonprofit szervezetek láncolatain keresztül, hasonlóan ahhoz, ahogyan a technológiai ipar monopóliumai, mint az Amazon és a Google központosították a kultúránkat és a gazdaságunkat” – írja a szerző.

A cikk szerint az ami az ADL-lel történik, az számtalan zsidó, keresztény és nem felekezeti szervezettel megtörtént, amelyek egykor liberálisok voltak, most pedig csak baloldali akciócsoportok.

„Az egykori liberális csoportok túlnyomó többsége mind ugyanazt mondják, és vezetőségeik egymáshoz kapcsolódnak. Az egyetlen különbség közöttük az, hogy az utca melyik oldalán dolgoznak.

– írja Greenfield.

A teljes írás itt olvasható.

Sorosra kapcsolva

Soros alapítványa rendkívül aktív a Közel-Keleten is. De vajon jó ez Izraelnek?

A véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a Neokohn szerkesztőségének az álláspontját.