Zsidókat akart ölni, ügyvédei börtön helyett pszichológiai tanácsadásra küldenék

Ross Farca ügyvédjei szerint börtön helyett pszichológiai tanácsadásban kellene részesülnie védencüknek – írja az Arutz7.

Egy San Francisco Bay Area-i férfi, akire több mint kilenc év börtön vár, miután bűnösnek találták abban, hogy 2019-ben zsidók meggyilkolásával fenyegetőzött, börtönbüntetés helyett bíróság által felügyelt mentálhigiénés kezelést kaphat.

A 26 éves Ross Farcát azért tartóztatták le, mert a Steam nevű játékplatformon arról beszélt, hogyan akar lövöldözést elkövetni zsidók ellen. Az ügyben kinevezett ügyész úgy jellemezte Rosst, mint aki „komoly veszélyt jelent a zsidó közösség tagjaira”.

Rosst négy bűncselekményben találták bűnösnek: két rendbeli támadófegyver illegális előállításában és birtoklásában, valamint két rendbeli fenyegetésében a rendőri szervek ellen. Bűnösnek találták továbbá egy polgári jogi vétségben, amiért „elnyomta és fenyegette a zsidó embereket vallási jogaik szabad gyakorlásában”.

A JWeekly szerint Farca ügyvédei egy utolsó kísérletet tettek arra, hogy meggyőzzék a bírót, hogy a büntetését börtönbüntetésről mentális egészségügyi kezelésre változtassa.

Ha a bíró jóváhagyja a kérést, Farca a kaliforniai mentális egészségügy programba kerülne.

Amerikában történt az antiszemita gyűlöletcselekmények 30%-a

Bár a zsidó lakosság arányát illetően az eredmény nem meglepő, van azonban sokkoló adat is a most napvilágot látott jelentésben.