Fel akart gyújtani egy iskolát a 2020-as zavargásokkor: nem kell börtönbe mennie

Egyre több 2020-as lázongó ítélete születik meg.

Öt év próbaidőre ítélték csütörtökön azt a 20 éves férfit, aki bement egy minneapolisi középiskolába, és megpróbált tüzet gyújtani a Black Lives Matter (BLM) 2020-as zavargásai során – írja a Daily Wire.

Mohamed Hussein Abdi bűnösnek vallotta magát gyújtogatásra való összeesküvésben. Abdi egy St. Paul-i, Minnesota állambeli kerületi bíróságon kapta meg az ítéletet – írja a lap a Fox Newsra hivatkozva. A férfit 2020 júniusában vették őrizetbe, miután zavargások közepette besétált egy középiskolába, és felgyújtott egy szemetesládát. A biztonsági felvételeken látszik, hogy folyadékot öntött a földre, valamint a kukába, és elfutott, amikor füst kezdett felszállni.

A férfit összesen közel 34 000 dollár bírsággal is sújtották. Ezt az Abdi által célba vett középiskolának – a St. Paul-i Gordon Parks High Schoolnak – kell befizetnie.

Abdi köveket is dobált a rendfenntartó erőkre – jegyezte meg a Star Tribune.

Abdi nem az egyetlen minneapolisi randalírozó, aki címlapokra került. A 26 éves Montez Terriel Lee megúszta a gyilkossági vádat. Lee felgyújtott egy zálogházat a floydi zavargások közepette, aminek következtében a 30 éves Oscar Lee Stewart meghalt. Az amerikai igazságügyi minisztérium a Hennepin megyei orvosszakértői hivatalra támaszkodott – amely szerint Stewart halálát „valószínűleg égéstermékek belégzése és hősérülés (épülettűz) okozta”. Lee-t gyújtogatásért 10 év börtönbüntetésre ítélték.

A BLM 2020-as zavargásai 140 amerikai nagyvárosban egy időben több mint 1 milliárd dollárra becsülték a költségeket. A zavargásokat egy jelentés a „biztosítások történetének” „legdrágább” káreseményének nevezte, megelőzve az 1992-es Los Angeles-i zavargásokat, miután négy rendőrtisztet felmentettek Rodney King letartóztatása és megverése miatt.

„A Property Claim Services (PCS) nevű cég 1950 óta követi nyomon a polgári zavargásokkal kapcsolatos biztosítási kárigényeket” – áll a jelentésben. „Minden 25 millió dollár feletti biztosított kárt „katasztrófának” minősít, és arról számol be, hogy az idei zavargások (május 26. és június 8. között) sokkal többe kerülnek a biztosítási ágazatnak, mint bármelyik korábbi.”

Minneapoliszt különösen súlyosan érintették a zavargások. Egy jelentés szerint nem sokkal a város lecsapása után mintegy 700 épület sérült meg. Az őrület nyomán önkéntesek segítettek eltakarítani a romokat. Erik Hansen, a város politikai és gazdaságfejlesztési igazgatója szerint a gazdaságilag nehéz helyzetben lévő „aránytalanul érintett városrészek” jártak a legrosszabbul.

„Tisztességes ember nem akarhatja, hogy országa felismerhetetlenné váljon”

Ed West, brit író, újságíró Megyeri A. Jonatánnak beszélt a demográfiai hanyatlásáról, kicserélődő európai népességről és a wokeness-ről.