Miért hunynak szemet egyes belga politikusok a muszlim antiszemitizmus felett?

„Molenbeek 6 négyzetkilométeres területén 25 mecset található, ahol sok szavazó imádkozik. De mi történik, ha ők egyszer azt mondják: ‘tűzre a zsidókkal?’” – teszi fel a kérdést Giulio Meotti véleménycikkében.

Ahmed El Khannouss, a belga Molenbeek befolyásos önkormányzati tanácstagja és a Humanista Demokratikus Központ Párt helyi vezetője kiállt Mohamed Toujgani mellett, miután az imám belga tartózkodási és beutazási engedélyét felfüggesztették a következő tíz évre.

Ahogy Giulio Meotti felidézi az Arutz7 oldalán, a döntést egyenesen Sammy Mahdi, belga bevándorlásügyi miniszter hozta meg olyan információk alapján, amik szerint az imám tevékenysége „súlyos nemzetbiztonsági veszélyt jelent”.

Toujgani korábban több vállalhatatlan megnyilvánulása mellett egyszer a „zsidók elégetésére” szólított fel.

Mint ismert, Molenbeek azután került a világsajtó figyelmébe, hogy a párizsi terrortámadások elkövetői onnan érkeztek 2015-ben. Akkoriban Khannouss volt a kerület alpolgármestere. Azonban nem ő volt az egyetlen, aki kiállt Mohamed Toujgani mellett: a szocialista polgármester, Catherine Moureaux is felszólalt a kitiltott imám érdekében.

„Tekintettel Toujgani tisztségére a Belga Imámok Ligájának Elnökeként, remélem, hogy a miniszternek igazán fontos új indoka van a döntés elfogadására” – fogalmazott a polgármester.

Tehát két fontos politikai szereplő is kezességet vállalt egy imámért, aki a Brussels Times szerint amúgy támogatja a házasságkötéseket kilenc éves lányokkal és elítélt dzsihadistákkal áll kapcsolatban – írja Meotti.

Nem engedik kitoloncolni az iszlamistát, aki a titkosszolgálat szerint nagyon veszélyes

Az európai jog nem tud mit kezdeni az iszlamizmussal.

A fentiekre pedig egyfajta válaszul Merry Hermanus, a Szocialista Párt egykori tisztségviselője is reagált. „Milyen lenne a Szocialista Párt támogatottsága a mecsetek szavazatai nélkül, néhány nagykövetség nélkül és azon szalafista prédikátorok nélkül, akik hangosan bátorítanak Moureaux támogatására? Talán 10 százaléknál is kevesebbet kapnának Brüsszelben” – írta a Le Vif hasábjain.

Ezt a képet erősíti by Jean-Pierre Martin és Christophe Lamfalussy Molenbeek-sur-djihad című munkája is, amiben arról írnak, hogy a szóban forgó imám Al Khalil nevű mecsetében akár 3 000 hívő is összegyűlik Ramadán idején. „Allahu Akbar! – zengik minden imájuk elején, ami igazi lármaként az utcán is hallatszódik”.

Toujgani befolyása messze Molenbeek mögé nyúlik – szögezi le Meotti. „Három nappal a brüsszeli támadások után Toujgani nem volt hajlandó elmondani az áldozatok emlékére szóló imát, azzal az ürüggyel, hogy azt nem lehet nem muszlimoknak szentelni”.

„A szocialista struccok, mint valami jó békítők, szeretnék, ha őket utoljára enné meg az a szörnykrokodil, amit maguk kreáltak” – írja cikke végén Meotti, az Arutz7 vendégszerzője.

A frontvonalon találták magukat a nyugat-európai tanárok

Egy holland tanár jelenleg is bujkál, miután megfenyegették, mert olyan karikatúrát tett ki a faliújságra, amely támogatja a Charlie Hebdo francia szatirikus magazint.

A véleménycikkek nem feltétlenül tükrözik a Neokohn szerkesztőségének az álláspontját.