A legnagyobb amerikai könyváruházak terjesztik a „Cion Bölcseinek jegyzőkönyveit”

A „Cion Bölcseinek jegyzőkönyvei” című antiszemita pamfletet népszerű könyvkereskedők weboldalain árulják – a The Jerusalem Post értesülése szerint.

Az olyan vezető online könyvkereskedők, mint a Walmart, a Book Depository, a Thrift Books, a Hudson Books és a Barnes & Noble egyenként is több tucatnyi változatát árulják A „Cion Bölcseinek jegyzőkönyveit”. Figyelemre méltó, hogy ezek a kiskereskedők egy 1999-ben a Book Tree által kiadott változatot is árulnak, amely különösen nagy felháborodást vált ki a közösségi médiában.

A Barnes & Noble kiadás fülszövege szerint,

ha „a jegyzőkönyvek valódiak (amit soha nem lehet egyértelműen bizonyítani), akkor az néhányunkat arra késztethet, hogy óvatosabban szemléljük a világ dolgait. „

A fülszöveg azt sugallja, hogy a dokumentum valóban valódi lehet, mivel azt szerinte „nem láttunk egyértelmű és meggyőző verziót, amelyet az állítást tevők készítettek volna”.

„Mások azt állítják, hogy abszolút eredeti volt, amit az a tény is igazol, hogy az összes példányt megsemmisítette Oroszországban az 1900-as évek elején a Kerenszkij-rezsim. A következő években bárkit, akit másolattal kaptak el, azonnal agyon lehetett lőni, és néha le is lőtték”

– áll a termékleírásban.

„A Jegyzőkönyveket komolyan vették az oroszok és olyan amerikaiak is, mint a híres iparmágnás, Henry Ford. Ez látszólag hitelességet ad neki, de az emberek (és a nemzetek) köztudottan könnyen átverhetők voltak.”

Melissa Braunstein on Twitter: „Why is @BNBuzz selling a forgery responsible for so much Jewish suffering, as if it’s a legitimate book? Cc: @IzaTabaro https://t.co/PExURdwpDW / Twitter”

Why is @BNBuzz selling a forgery responsible for so much Jewish suffering, as if it’s a legitimate book? Cc: @IzaTabaro https://t.co/PExURdwpDW

„Miért árul a Barnes & Noble egy olyan hamisítványt, amely annyi zsidó szenvedésért felelős, mintha ez egy hiteles könyv lenne?”

— tweetelte Melissa Braunstein.

„Ha az antiszemitizmus gonoszságairól szóló tanfolyamokon akarják árulni, akkor másképp kellene összefoglalni, és egy olyan bevezetőt kellene hozzá írni, amelyből világosan kiderül, hogy ez a dokumentum hamisítvány, és mérhetetlenül sok zsidó szenvedésért felelős.”

Az eladó azzal érvel, hogy

„ha a Jegyzőkönyvek hamisítvány, akkor is érdekes könyv, amely ugyanúgy megérdemli, hogy tanulmányozzák, mint ahogy A világok háborúja rádióadás is sok ezer embert megtévesztett… Mi nem támogatjuk és nem is tagadjuk az üzenetét, egyszerűen csak elérhetővé tesszük azok számára, akik szeretnének egy példányt”.

A Blackwell’s brit könyvesbolt is árulja a könyv több tucat változatát, köztük a Book Tree-féle kiadást.

„Hogy bizonyos zsidók ősi és tartós ellenszenvvel viseltetnek a pogányok iránt, ahhoz nem fér kétség”

– olvasható a szinopszisban.

„Hasonlóképpen, hogy bizonyos zsidók mindig is azon dolgoztak, és dolgoznak ma is, hogy a zsidó hegemóniát a világ felett megteremtsék, azt a tájékozott kutatók sem vonják kétségbe. Azt azonban általában nem értik meg, hogy a Szervezett Zsidóság – e zsidó törekvés vezetője – egy kis összeesküvés rabja, akik sok generáción keresztül a zsidó fajt sokkal baljósabb célokra használták fel, mint pusztán a zsidóság vezetésével felállított Világkormány létrehozása.”

A Zsidó Diákok Európai Uniója bírálta a Blackwell’s-t, amiért továbbra is árulja a könyvet. Az EUJS azt tweetelte, hogy a Blackwell’s „‘sem nem támogatja, sem nem tagadja egy kifejezetten antiszemita dokumentum üzenetét’, amelyet kizárólag azzal a szándékkal hamisítottak, hogy a zsidókat hibáztassák, pogromokat és tömeggyilkosságokat igazoljanak. Szégyenletes”.

Szaloniki „fekete sábátja”– a görög zsidók tragédiája

A nácik az nagy múltú és virágzó görög zsidó közösség 83 százalékát gyilkolták meg.