Neonácik tartottak gyűlést Floridában

„A zsidó az ördög” és „a zsidók megerőszakolják a gyerekeket és isszák a vérüket” – többek között ezeket a jelszavakat skandálták a neonácik az orlandói gyűlésükön – írja a The Jerusalem Post.

A floridai Orlandóban szombaton neonáci gyűlést tartottak, amelyen a résztvevők náci zászlókat lengettek, és antiszemita és feketeellenes jelszavakat kiabáltak.

A gyűlést, amelyet a The National Socialist Movement (NSM) szervezett, élőben közvetítette az amerikai náci párt honlapja. Az élő közvetítés archívuma jelenleg nem elérhető a honlapon, de a StopAntisemitism.org civil szervezet szerint a résztvevők azt skandálták, hogy „A zsidó az ördög” és „a zsidók megerőszakolják a gyerekeket és isszák a vérüket”.

Az NSM április 23-án Washington államban további rendezvényeket, az országos tagozatainak kongresszusát és nyilvános tiltakozásokat tart.

StopAntisemitism on Twitter: „”The Jew is the devil””Jews rape children and drink their blood””Jews brought slaves here”A horrific antisemitic, anti-black rally is happening right now in Orlando, FL orchestrated by white supremacist Eddie McBride and his group NSMWhy are local PD allowing this? pic.twitter.com/QImbMY8xiJ / Twitter”

„The Jew is the devil””Jews rape children and drink their blood””Jews brought slaves here”A horrific antisemitic, anti-black rally is happening right now in Orlando, FL orchestrated by white supremacist Eddie McBride and his group NSMWhy are local PD allowing this? pic.twitter.com/QImbMY8xiJ

A szervezet január 12-én bejelentette, hogy megnyitotta saját élő közvetítési lehetőségeit, miután elvesztette a BlogTalk Radio használatához való hozzáférést, amiért az NSM „a zsidókat” okolta.

Az NSM egy 25 pontos kiáltványt tett közzé honlapján, amelyben azt szorgalmazzák, hogy az USA váljon „fehérré”, amelyben csak európai felmenőkkel rendelkezők lehetnek állampolgárok.

Lefejezték az Atomwaffen neonáci csoportot, 7 év börtönt kapott a vezetőjük

A 2016-ban alakult neonáci csoportot, már több gyilkossággal, valamint számos antiszemita akcióval hoztak összefüggésbe.