Herzog elnök gépe megérkezett az Emírségekbe

Az izraeli elnököt és a first ladyt az Egyesült Arab Emírségek külügyminisztere és nemzetközi együttműködési minisztere fogadta – írja az Arutz7.

Jichák Herzog izraeli elnök és Michal Herzog first lady ma reggel landolt Abu-Dzabiban, és ezzel megkezdődött történelmi jelentőségű elnöki látogatásuk az Egyesült Arab Emírségekben. Az Egyesült Arab Emírségek külügyminisztere és nemzetközi együttműködési minisztere, Abdullah bin Zayed Al Nahyan sejk fogadta őket.

Útban az Egyesült Arab Emírségek felé az elnök gépe átrepült Szaúd-Arábia felett. A pilóta a hangosbemondón keresztül közölte az utasokkal: „Éppen Szaúd-Arábia felett vagyunk. Történelmet írunk! Hamarosan átrepülünk a főváros felett”.

יצחק הרצוג Isaac Herzog on Twitter: „מתחיל ביקור נשיאותי ראשון של נשיא מדינת ישראל באיחוד האמירויות. שמחנו והתרגשנו מאוד מקבלת הפנים החמה באבו דאבי ע״י שר החוץ של האמירויות, @ABZayed. 🇮🇱🤝🇦🇪 pic.twitter.com/y9ZKNjqvo2 / Twitter”

מתחיל ביקור נשיאותי ראשון של נשיא מדינת ישראל באיחוד האמירויות. שמחנו והתרגשנו מאוד מקבלת הפנים החמה באבו דאבי ע״י שר החוץ של האמירויות, @ABZayed. 🇮🇱🤝🇦🇪 pic.twitter.com/y9ZKNjqvo2

Az elnök beszállt a pilótafülkébe, végignézett a szaúdi tájon, és azt mondta: „Kétségtelen, ez valóban nagyon megható pillanat”.

Az Egyesült Arab Emírségekbe való megérkezésük után az elnököt és a first ladyt ünnepélyes fogadtatásban részesítették, majd az elnök ma diplomáciai munkamegbeszélést tartott Abdullah bin Zayed Al Nahyan sejkkel, az Egyesült Arab Emírségek külügyminiszterével. Abdullah bin Zayed sejk vezette az emírségek küldöttségét az Ábrahám-egyezmény 2020 szeptemberében a Fehér Házban történt aláírásakor.

Az Egyesült Arab Emírségek is Vaskupolát vásárolna, Izrael elzárkózik az üzlettől

Az Egyesült Arab Emírségek nyomást gyakorol Izraelre, hogy több milliárd dollár értékben adjon el neki légvédelmi rendszereket – jelentette az Israel Hayom.