Holokauszttagadással poénkodtak a Szex és New Yorkban

Nemcsak a minősége miatt fanyalognak a Szex és New York folytatása, az És egyszer csak… miatt, hanem most már egy meglehetősen szerencsétlen időzítésű poén miatt is.

Bár az egyik főszereplő, Charlotte férje miatt gyakran hallani a sorozatban zsidókkal kapcsolatos dialógusokat, a legutóbbi epizódban a holokauszttagadással poénkodott az egyik szereplő. A nagyobbik baj viszont az volt, hogy a szóban forgó epizód épp január 27-én, azaz a holokauszt nemzetközi emléknapján került adásba – írja a 24.hu

A sorozat utolsó előtti részében Charlotte-hoz és Harryhez a nő meleg barátja, Anthony érkezik, aki magával hozza legújabb hódítását, Justint is. Harry éppen barheszt (zsidó fonott kalácsot) süt, Justin pedig ennyit mond neki:

Ez a zsidó vacsora? Ugye tudod, hogy a holokauszt kamu?

A sorozatban a férfi kijelentésén mindenki megbotránkozik, és azonnal ki is rúgják a házból, ám a nézők még ennél is jobban fennakadtak a mondaton.

Holokauszt-tagadást terjeszt a Facebook algoritmusa?

A holokauszt szóra keresve a Facebook kereső algoritmusa jellemzően holokauszt-tagadó oldalakat ajánl fel, köztük például David Irving írásait.