Káddist mondott a német parlamentben a Knesszet elnöke

Mickey Levy, a Knesszet elnöke csütörtökön történelmi jelentőségű beszédet tartott a berlini német parlamentben a holokauszt nemzetközi emléknapja alkalmából. A beszéd előtt Levy a Káddis gyászimát egy olyan imakönyvből mondta el, amely egy fiatal zsidó fiúé volt a holokauszt idején.

„Különösen itt, a német parlamentben érezhetjük át, hogy az ember képes a demokráciát arra használni, hogy eltiporja azt” – mondta.

„Ez az a hely, ahol az emberiség a gonoszság határait feszegette, ahol az értékek elvesztése a diszkriminatív és rasszista zsarnokság mércéjévé vált”.

Knesset Speaker recites ‘Kaddish’ prayer in German parliament

Israel National News – Arutz Sheva

The Israel National News Arutz Sheva website of the largest media group in the Jewish world, brings you news from Israel, the Diaspora, and the world – 24 hours a day. News, economy, culture, food, health, and more.

„Az emlékezetnek ezek a kötelékei összekötnek bennünket, izraelieket és németeket. Az emlékezet mellett ott van a megújulás. Ebben a 80 évben sikerült felállnunk a történelmi nemzeti traumából, és újjáépülnünk. Két nemzet – akik szokatlan utat jártak be, a megbékélés és a bátor baráti kapcsolatok kiépítésén fáradoznak.”

A szívszorító Káddis végén Levy elsírta magát, könnyeivel küszködve annyit mondott héberül: „Köszönöm. Köszönöm önöknek!”

Forrás: Arutz7

Borúlátók az izraeliek az európai zsidóság jövőjét illetően

Az izraeliek többsége szerint az európai zsidók élete rosszabbra fordul a közeljövőben .