Olyan sok a fertőzött Izraelben, hogy a gyerekeknek eltörlik a karantént

Izraelben az iskolákban hetente kétszer tesztelnek majd karantén helyett – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja pénteken.

Izrael többé nem követeli meg az oktatási rendszerben tanuló gyerekektől, hogy házi karanténba vonuljanak, ha fertőzött személlyel érintkeztek, mert a koronavírus omikron változata nyomán olyan tömegesen fertőződtek meg, hogy a karantén teljesen megbénítaná az ország oktatási rendszerét.

Jövő csütörtöktől kezdődően hetente kétszer, díjmentesen gyorstesztekkel megvizsgálják a tanulókat, és csak a fertőzötteknek kell otthon maradniuk, a többiek tovább látogathatják az iskolákat.

Naftali Bennett miniszterelnök csütörtök este jelentette be a változást, amely nagy könnyebbséget jelent nem csak a nebulóknak, hanem a szüleiknek is, akiknek ezentúl nem kell több napra otthon maradniuk a kicsikkel, mert csoportjukban vagy osztályukban vírushordozót azonosítottak.

    Az ötödik hullám csúcsán járó Izraelben ezen a héten a legtöbb iskolában csak a tanulók 40-50 százaléka jelent meg az országos szülői szövetség adatai szerint, mert mintegy 200 ezer oktatót és gyereket karanténra köteleztek a korábbi szabályozás alapján.

A magas esetszám miatt az utóbbi napokban akadozik az egészségügyi minisztérium adatszolgáltatása. A minisztérium honlapján a legfrissebb adatok a szerdai méréseket mutatják.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

„Nem elég jó az Omikron ellen a negyedik oltás”

A negyedik dózis hatékonyságát vizsgáló első tanulmány előzetes eredményeit tegnap közölték.