Dán bevándorlásügyi miniszter: Az Európai Unió migrációs politikája összeomlott

„Mindenki tisztában van vele, hogy az Európai Unió migrációs politikája összeomlott” – jelentette ki Dánia bevándorlásügyi minisztere a belga De Tijd gazdasági lapnak.

Ismét nagy port kavart Dánia etióp származású bevándorlásügyi minisztere. Mattias Tesfaye a belga De Tijd gazdasági lapnak élesen bírálta az Európai Unió migrációs politikáját.

Szerinte az európai menekültügyi rendszer „egy nagy hazugság”, és mindenki tisztában van vele, hogy az unió migrációs politikája összeomlott. Tesfaye rámutatott, hogy az általa a jóléti állam egyik legfontosabb pillérének tartott társadalmi kohéziót folyamatos támadások érik – írja a V4NA.

“Állítom ezt úgy, hogy közben a Szociáldemokrata Párt tagja vagyok. Nagyarányú migráció mellett gondok lépnek fel az iskolákban, a szociális alapú lakásrendszerünkben és az alacsonyan képzett munkaerő piacán is. Tehát a klasszikus szociáldemokrata szavazók fizetik az ellenőrizetlen migráció legmagasabb árát”

– mondta a dán politikus.

A miniszter hozzátette: teljesen világos, hogy a Közel-Keletről érkező migráció veszélyt jelent a gazdaságra, mert a nagyszámú, újonnan érkezett bevándorló – különösen a nők – nehezen talál munkát. Mattias Tesfaye szerint a migráció kihívást jelent az európai értékekre is.

“Ezek az emberek nemcsak a fogkeféjükkel, a hitelkártyájukkal és a telefonjaikkal érkeznek: hozzák a vallásukat, meggyőződésüket és a saját értékrendjüket is. S bár a többségük ezeket az értékeket békés keretek között követi Dániában, vannak olyanok is, akik nem”

– mondta a miniszter.

Ezt a cikket szerkesztőségünk a Sábát beállta előtt készítette és előre időzítve jelent meg az oldalon.

Komoly veszély fenyegeti a zsidóságot: az illegális migráció – interjú Mikkel Bjørn Sørensennel

Hogyan váltak a dán szociáldemokraták az illegális migráció elleni fellépés skandináv élharcosaivá? Biztonságban van-e a zsidóság az illegális migráció árnyékában? Ezekről kérdeztük Mikkel Bjørn Sørensent.